Plăcinte la tigaie, fără drojdie. Ingredientele vedetă din rețetă

Plăcintă. Sursa foto: Pixabay

România. Rețeta de plăcinte pe tigaie, fără drojdie, se prepară ușor și este foarte gustoasă. Această mâncare este ideală pentru toată lumea, inclusiv pentru cei vegetarieni sau care țin dietă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 ml apă,
  • ½ linguriță cu sare,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 380-400 g făină, depinde de umiditatea acesteia.
  • Pentru umplutură, aveți nevoie de:
  • 800 g brânză proaspătă de vaci,
  • sare după gust,
  • 1-2 ouă ( depinde de umiditatea brânzei),
  • mărar.

Rețetă de plăcinte fără drojdie

  1. Trebuie să faceți o cocă din aceste ingrediente, apoi înveliți într-o folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 20 de minute.
  2. Acum este momentul să pregătiți umplutura.Tăiați mărarul cât mai mărunt și amestecați foarte bine cu brânza de vaci. Adăugați ouăle și sare, după gust.
  3. Amestecați compoziția. Împărțiți aluatul în șapte părți egale, faceți mingiuțe din acestea și lăsați-le la odihnit în jur de 20 de minute. Întindeți turtele, folosind un sucitor și ungeți-le bine cu ulei pe ambele părți.
  4. Lăsați turtele să se odihnească un sfert de oră. Foaia trebuie să fie flexibilă pentru a se întinde foarte bine. Trebuie să devină transparentă. Puneți apoi umplutura și rulați cu mare atenție, potrivit rețeteșivedete.
  5. Acestea se vor prăji în ulei încins, la foc mic, cu capac. Se prăjesc pe ambele părți și sunt gata când se rumenesc. Asta este tot. Poftă bună!

Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide

Puteți prepara și o rețetă gustoasă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400g foi plăcintă;
  • un kg iaurt grecesc 10%;
  • opt ouă;
  • 300g zahăr alb;
  • patru linguri griș;
  • o linguriță extract vanilie;
  • coaja de la o lămâie bio;
  • 100g unt topit;
  • 100g stafide;
  • trei-patru linguri zahăr alb.

Placinta cu iaurt si stafide. Sursa foto: Youtube

Mod de preparare

  1. Primul pas este să amestecăm iaurtul cu zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Adăugăm ouăle și amestecăm până se omogenizează în compoziția de iaurt. Apoi, adăugăm treptat grișul. Trebuie să amestecăm foarte bine.
  2. Împărțim foile în trei bucăți pentru că vom avea trei straturi de foi și două de umplutură. Într-o tavă, începem să așezăm primul strat de foi, unse cu unt pe fiecare parte înainte de a le pune una peste alta.
  3. Apoi trebuie să punem peste primul strat de foi iaurtul. Continuăm apoi cu un alt strat de foi, procedând la fel. La final punem peste și restul de jumătate din compoziția rămasă și terminăm cu ultimul strat de foi. Ungem suprafața cu unt și presărăm câteva linguri de zahăr pe deasupra.
  4. Apoi, introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, cu ventilație, și coacem pentru aproximativ 35 de minute sau până când se rumenește la suprafață.