Rețeta de lapte de orez se prepară foarte ușor, nu conţine colesterol şi reduce semnificativ riscul de infarct. Mai mult, acesta este gustos și are un aport generos de nutrienţi.
Laptele de orez se obține printr-un proces de fermentare al orezului. Această rețetă se prepară foarte ușor, este extrem de gustoasă și vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Laptele cumpărat din magazin are conservanți, aditivi și agenți de îngroșare inutili, iar multe persoane au început să îl prepare acasă. Laptele de orez este o alegere bună pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză sau alergii la lapte, soia sau nuci. Această băutură are și un aport generos de nutrienţi.
Această rețetă este gata în doar 20 de minute și nu îți trebuie prea multe ingrediente. Mai mult, laptele de orez nu conţine colesterol, ajută la scăderea șanselor de infarct, ateroscleroză și accidente vasculare cerebrale.
Laptele de orez pregătit în casă este bogat în mod natural în toate vitaminele B, care sunt esențiale pentru metabolism, circulație și pentru buna funcționare a sistemului nervos. O singură cană de lapte de orez conţine 30% din necesarul de calciu şi 15% din necesarul de fosfor.
Rețetă de lapte de orez
Pentru rețeta de lapte de orez ai nevoie de următoarele ingrediente:
1/2 cană orez fiert (100 g) 2 cani de apă (500 ml) 1 lingură (15 ml) sirop de arțar (opțional)
Pentru început, orezul se fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acesta s-a fiert, se lasă la răcit. Orezul, împreună cu apa şi siropul de arţar (opţional) se adaugă într-un blender şi se omogenizează. Amestecul obţinut se va strecura folosind un tifon. Laptele de orez de casă este gata şi poate fi păstrat la frigider, scrie foodthesis.com.
În ultimii ani, laptele din soia, migdale, ovăz, orez, cânepă, nuci de cocos, caju, plante de mazăre a devenit foarte căutat de români, în special de cei vegani. Laptele pe bază de plante se face prin descompunerea plantelor și reconstituirea proteinelor lor în apă pentru a semăna cu fluidul de la o bovină. Aceste proteine diferă fundamental de proteinele lactate adevărate.