Gospodinele care s-au săturat de deserturile clasice pot prepara rețeta de chec cu lămâie și mac. Acest desert este foarte delicios și ușor de făcut.
Checul este pe gustul tuturor, dar puține gospodine știu rețeta de chec cu lămâie și mac. Acest desert este foarte aromat și ușor de făcut. Checul trebuie să stea destul de mult în cuptor (45-65 minute, depinde de cuptor), dar va merita. Aveți nevoie de câteva ingrediente:
ouă - la temperatura camerei, mărime L zahăr tos smântână - fermentată (acră), cu 20% grăsime unt - cu 82% grăsime semințe de mac coajă rasă de lămâie făină - de patiserie, tip 000 praf de copt sare
Glazura
zahăr pudră suc de lămâie
Rețeta de chec cu lămâie și mac
Spargeți cele 3 ouă într-un bol și puneți zahărul peste ele. Mixați la viteză mare timp de 10 minute. Adăugați smântâna și mixați din nou 5 minute. Trebuie spus că smântâna îi dă un gust aparte. Apoi, topiți untul și adăugați în el coaja rasă de lămâie și semințele de mac. Cerneți făina și adăugați sarea și praful de copt. Amestecați, apoi o încorporați în spuma de ouă folosind un tel. Puneți în aluat untul topit, coaja de lămâie și macul. Amestecați, apoi turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt.
Cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade, iar checul trebuie lăsat pentru 45-65 de minute, căldură sus și jos, fără ventilație. Acum a venit momentul să faceți glazura: cerneți zahărul pudră și îl amestecați cu 2 linguri de suc de lămâie. Glazura poate să fie pusă imediat după ce s-a copt checul.
Lăsați checul să se răcească 30 de minute în tavă, apoi îl scoateți pe un platou. Acest desert este și mai gustos cu o ceașcă de ceai. Checul rămâne moale și fraged chiar și 3-4 zile, dacă îl păstrați la temperatura camerei, într-o caserolă cu capac. El poate să fie băgat și în congelator pentru 3 luni într-o caserolă sau în pungă de plastic.
Important este să nu îl decongelați în cuptorul cu microunde pentru că se va usca și își va pierde aroma, potrivit bucate-aromate.ro.