Rețeta celui mai iubit cocktail din lume. Băutura ideală pentru zilele toride

Rețeta celui mai iubit cocktail din lume. Băutura ideală pentru zilele toride

Dacă aveți chef de o băutură răcoroasă în aceste zile toride de vară, rețeta cu cel mai iubit cocktail din lume, este exact ce vă trebuie. 

Nu există o modalitate mai bună de a vă răcori într-o zi fierbinte de vară decât cu cel mai iubit cocktail din lume. Mojito este una dintre cele mai gustoase băuturi de vară.  Acest cocktail cubanez este un amestec de câteva ingrediente simple, dar băutura rezultată este echilibrul perfect de dulce și acrișor, ca să nu mai vorbim de cât este răcoritor.

Rețeta celui mai iubit cocktail din lume

Mojito este o băutură clasică, originară din Cuba. Nu este surprinzător faptul că acest cocktail folosește ingrediente din Cuba, cum ar fi: rom, lime, mentă și zahăr. Amestecul este completat cu puțin sifon sau apă minerală.

Din start trebuie spus că necesită puțin mai multă muncă decât multe alte băuturi mixte, deoarece implică mai întâi amestecarea mentei proaspete, limei și zahărului pentru a elibera aromele. Dar merită din plin timpul pierdut cu acest cocktail de rom răcoritor, acidulat și ușor dulce-acrişor, care rămâne unul dintre cele mai populare până în prezent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingredientele necesare pentru  Mojito

La fel ca în cazul majorității cocktail-urilor, pregătirea acestei băuturi necesită câteva instrumente speciale - și anume, un muddler (instrument folosit de barmani), folosit pentru a zdrobi menta și fructele proaspete. Dacă nu ai în casă un muddler, folosește în schimb capătul unei linguri de lemn.

Ingrediente:

-10 frunze de mentă proaspătă

-½ lime medie, tăiată în 3 felii, împărțită

- 2 linguri de zahar alb... după gust

-1 cană cuburi de gheață (în funcţie de numărul de porții)

-1 ½ uncie de rom alb

-½ cană de sifon, de asemenea, în funcție de cantitate.

Povestea cocktail-ului Mojito a început în 1586

Se spune că Sir Francs Drake, unul dintre cei mai de seamă călători ai secolului al XVI-lea, căuta un remediu pentru scorbut și dizenterie după invazia sa din Cartagena de Indias în drum spre Cuba. S-a întors cu o soluție, mojito-ul. Un lichior distilat din America de Sud, mentă și trestie de zahăr. Preparatul a fost un răsfăț pentru echipajul său și mulți au raportat simptome reduse. S-a spus că acel mojito a fost creat pe La Bodeguita del Medio, o insulă din Cuba.

Această băutură a luat amploare cu mult mai târziu, prin 1930 în Havana, Cuba devenind rapid o băutură iconică și un simbol național. Prin 1942, un mic café bar și-a deschis porțile, Bodeguita del Medio și l-a făcut celebru. Micul restaurant era frecventat pe atunci, de Ernest Hemingway, vestitul romancier și scriitor de povești se spune că era băutura lui preferată.