Restricții de tonaj pe drumurile naționale și autostrăzi. Ce reguli trebuie să respecte șoferii

Restricții de tonaj pe drumurile naționale și autostrăzi. Ce reguli trebuie să respecte șoferii Tiruri. Sursa foto: captura video

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune pe 24 iunie restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme (33-37 grade Celsius). Aceste restricții se vor aplica în judeţele Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti.

Noi restricții de tonaj

Restricţiile se vor aplica în intervalul orar 10:00 - 20:00. CNAIR a anunțat că măsurile sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 şi 3 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

tiruri

tiruri / Sursa foto: Arhiva EVZ

„Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 şi 3 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale”, precizează CNAIR.

Tiruri

TIR.Sursa foto: Dreamstime.com

Există și excepții

Pe perioada restricţiilor, vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare. Restricțiile pot fi ridicate în funcție de evoluția condițiilor meteo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Restricțiile ar putea fi ridicate

„Precizăm faptul că, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice, restricţiile pot fi ridicate, menţinute sau prelungite”, atenţionează compania de drumuri.

Șoferii pot afla mai multe informații de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau de pe site-ul companiei ori de pe pagina de Facebook.