Evenimentul Zilei > Social > Restricții severe în aceste localități! Se impune carantina de noapte. Nunțile și botezurile sunt interzise
Restricții severe în aceste localități! Se impune carantina de noapte. Nunțile și botezurile sunt interzise

Restricții severe în aceste localități! Se impune carantina de noapte. Nunțile și botezurile sunt interzise

În mai multe localități din județul Olt, precum și în alte două din județul Ilfov, unde rata de infectare cu COVID-19 a crescut în ultimele zile, se impun noi restricții, potrivit anunțurilor transmite de Comitetele județele pentru situații de urgență.

Astfel, în localitățile din județul Olt, unde rata de incidență COVID-19 a depășit pragul de 4 la mia de locuitori – este vorba despre Deveselu și alte două comune – se va impune carantina de noapte, în intervalul orar 20.00 – 05.00. În alte două localități din județul Ilfov – Brănești și Domnești -, unde rata de incidență a depășit 2 la mia de locuitori, autoritățile au anunțat aplicarea unor noi restricții.

Măsuri dure în județul Olt. Se impune carantina de noapte. Nunțile și botezurile sunt interzise

La Deveselu (incidenţă de 4,98 la mia de locuitori), Ianca (incidență de 4,93 la mia de locuitori) şi Fărcaşele (incidență de 4,47 la mia de locuitori) se va impune carantină de noapte între orele 20.00 – 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, potrivit Prefecturii Olt.

Activitatea agenților economici din sectoarele comerț și prestări servicii va fi supusă, de asemenea, restricțiilor, în intervalul orar 18.00 – 05.00.

În Deveselu, Ianca și Fărcaşele se interzic concertele și spectacolele, precum și nunțile, botezurile și mesele festive.

Ce restricții s-au anunțat în județul Ilfov. Masca sanitară redevine obligatorie

„La nivelul localităților Brănești și Domnești s-au înregistrat valori ale ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,22/1000 locuitori, respectiv de 2,28/1000 locuitori, fiind adoptate o serie de măsuri”, a anunțat instituția prefectului Ilfov.

Astfel, printre restricțiile impuse se numără obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

„În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de minimun 1 metru între persoane, dacă participă persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au test negativ de COVID. Dacă toți participanții sunt vaccinați, este permisă prezența spectatorilor până la capacitatea maximă”, a mai transmis Prefectura Ilfov.

La evenimente precum concerte sau spectacole în aer liber vor putea lua parte mai mult de 2.500 de spectatori doar în condițiile în care aceștia sunt vaccinați.

Cum se vor organiza nunțile, botezurile și alte evenimente

Evenimentele precum nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate cu un număr diferit de participanți, în funcție de câte persoane sunt vaccinate împotriva COVID-19, astfel:

– maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora;

– maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (2 mp de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru COVID, fie au trecut prin boală;

– până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.