Un cunoscut restaurant din București, închis de ANPC: „Cum se spune în chineză jeg”. Foto

Un cunoscut restaurant din București, închis de ANPC: „Cum se spune în chineză jeg”. Foto Sursă foto: captură video

Alimente expirate, gândaci și multă mizerie au găsit comisarii Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului(ANPC) la un cunoscut restaurant din Capitală.

Controlul de la restaurantul „Templul Soarelui ” a scos la iveală condițiile insalubre în care funcționa acesta. Mâncarea servită clienților era, de fapt, mai mult „otravă”, dau de înțeles comisarii ANPC, care au surprins în fotografii dezastrul de la localul menționat.

Restaurantul „Templul Soarelui” din București, închis de ANPC  Gândaci și alimente expirate

restaurant Templul Soarelui mizerie

Sursă foto: captură video

Restaurantul cu specific chinezesc din Bucureșt a fost închis de ANPC. Localul funcționa fără autorizații de funcționare.

„Cum se spune în chineză „jeg”? Dar gândacii sunt împărţiţi pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la Templul Soarelui APUNE să ne explice!”, a menționat  Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, pe pagina sa de Facebook. 
Concret, comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli la Restaurantul „Templul Soarelui”:  utilizarea unor produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; folosirea unor spaţii de ventilaţie neigienizate, cu acumulări de grăsime în strat grosier; folosirea unor spaţii de lucru insalubre, cu pereţi cu vopsea exfoliată, pavimente discontinuu cu plăci de gresie sparte; prezenţa gândacilor vii şi morţi în incintă;  folosirea unor frigidere neigienizate cu rugină şi cu chedere rupte. Localul a primit și amendă pentru toate neregulile descrise mai sus. Pentru a putea să-i primească pe clienți,  proprietarii restaurantului chinezesc va trebui să remedieze toate deficiențele.

Restaurant chinezesc, închis de ANP. „Templul Soarelui”, raiul gândacilor

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă foto: captură video ANPC

Comisarii ANPC au fost oripilați din cauza condițiilor insalubre în care se pregătea mâncarea pentru clenți. Conform news.ro, la „Templul Soarelui” erau folosite coşuri de gunoi fără capac şi unor ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură. De asemenea, alimentele  nu erau  depozitate corect, hotele erau pline de  grăsime și nu au fost emise autorizaţiile emise de primărie, ISU, DSP.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este instituția care are responsabilitatea de a verifica condițiile în care se prepară, depozitează și se servește hrana în unitățile de alimentație publică.  Șeful acestei instituții, Horia Constatinescu, mediatizează rezultatele controalelor din țară și prin intermediul rețelelor de socializare.