Ana Birchal i-a atras atenția în direct, omologului său, să nu-i mai trimită mesaje pentru că nu le va da citire pe post.

Ana Birchall a ocupat postul de ministru al Justiției, în două rânduri, înainte și după mandatul lui Tudorel Toader. Prezentă într-o emisiune  la Realitatea Plus, fostul ministru al Justiției în guvernarea PSD, Ana Birchall, a arătat că primește mesaje pe telefonul mobil, din partea lui Tudorel Toader, care i-ar fi cerut să-i ia apărarea și să spună că nu el a susținut și promovat aministia, grațierea ori recursul compensatoriu.

„Domnule Tudorel Toader, vă rog eu mult, dacă tot ne urmăriți, nu mai îmi dați mesaje, că nu o să spun ce îmi spuneți dvs., că nu ați promovat amnistia, grațierea și nu ați promovat dvs. recursul compensatoriu, pentru că nu v-am auzit, în acea perioadă, public sau când ați avut puterea, să vă opuneți.

Din contră, vă băteați cu mâna în piept, cu pumnul în piept, în diverse ședințe de partid, la PSD și la ALDE, în care promiteați marea cu sarea. Vă rog eu frumos, nu mai îmi dați mesaje că nu e frumos!”, i-a transmis Ana Birchall, în timpul emisiunii de la Realitatea, lui Tudorel Toader.

Ea a spus că este nevoită să aibă această intervenție deoarece Tudorel Toader îi scrie mesaje pe telefon. Mai mult, i-a amintit lui Tudorel Toader că nu a promovat efectiv măsurile dorite la acel moment de PSD și Liviu Dragnea, a promis că o va face.

Fostul ministru a devoalat o discuție pe care a avut-o cu Tudorel Toader, când i-a predat mandatul, în care i-a cerut să nu pună în aplicare acele măsuri, împotriva justiției, care erau propuse în culisele conducerii PSD.

„A fost o discuție între mine și Tudorel Toader, în care i-am spus să nu-și bată joc de această șansă și de acest mandat. Să nu faceți patru lucruri despre care, am aflat eu, că se discuta în culisele ședințele PSD, iar el efectiv mi-a râs ironic în față.

Degeaba dă vina pe X sau pe Y, până la urmă răspunderea este personală și trebuie să ți-o asumi pentru faptele tale. Eu știu exact, inclusiv atitudinea pe care o avea față de o mulțime de profesioniști din sistem. Faptul că nu știa despre ce face Iordache la comisie sunt baliverne”, a mai spus Ana Birchall.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a vorbit, zilele trecute, despre presiunile pe care liderii PSD le-au făcut asupra sa pentru mutilarea legislaţiei penale.

„Acum, cu privire la conţinutul legii, eu aş spune doar aşa. Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori. O dată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate, la vârful vârfului. Eram patru din ţara asta, din care era şi doamna prim-ministru şi ni se cerea să promovez OUG pentru modificarea Codului Penal Procedură Penală.

Cu ce rămăsese de la CCR, inclusiv propunerile plecare de la ministerul Justiţiei în acord cu deciziile Curţii. Şi eu atunci am stat patru ore jumate. Era o zi care veneam din străinătate, eram obosit. Dar era un soi de oboseală care te întăreşte. Patru ore am stat, am ascultat şi argumentul meu a fost forte, să spunem. «Care este urgenţa ca să modifici Codul Penal prin OUG, să reduci termenul de prescripţie?»”, s-a disculpat fostul ministru.