Roxen concurează la Eurovision cu o piesă inspirată din propria suferință. Boala care o amorțea, o paraliza, o făcea confuză

Roxen concurează la Eurovision cu o piesă inspirată din propria suferință. Boala care o amorțea, o paraliza, o făcea confuză

Roxen, reprezentanta României la Eurovision, a dezvăluit că sursa de inspirație pentru melodia „Amnesia” a reprezentat-o un diagnostic grav pe care l-a primit la vârsta de doar 14 ani.

Roxen se află la Rotterdam unde-şi pregătește show-ul din cadrul concursului Eurovision. Tânăra a dezvăluit, într-un interviu acordat LookLab, care a fost sursa inspiraţiei pentru „Amnesia”. Întrebată de unde i-a venit inspiraţia pentru melodia sa, artista a răspuns: „Cel mai important moment a fost când aveam 14 ani şi am fost diagnosticată cu o condiție avansată a bolii Lyme”, a declarat tânăra artistă.

Melodia exprimă momente din viaţa lui Roxen

Şi continuă: „Acel moment a fost când am știut că trebuie să fac ceva cu viața mea şi să trăiesc fiecare moment ca şi când este ultimul. Şi am muncit foarte mult, de acolo m-am inspirat pentru melodia Amnesia pentru că am încetat să mai am grijă de mine. Pentru că aveam o cauză, mintea mea îmi zicea: trebuie să-ţi urmezi visele”, a mărturisit cântăreață. Roxen mai spune că „piesa dă voce stărilor şi sentimentelor ei din ultima perioadă. Este o melodie despre oameni, iubire şi voinţă”.

Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc pe 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Telespectatorii români vor putea urmări cele trei evenimente ale competiţiei în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00. Cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”.

Ce este Boala Lyme

Lyme este o boală multisistemică care apare după mușcătura de căpușă infectată cu Borrelia Burgdorferi. Această boală este larg răspândită, dar are o incidenţă mai mare în anumite zone geografice şi este contractată de obicei în lunile de vară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Transmiterea se face atunci când mergem în pădure sau în grădină, în zone cu iarbă mai înaltă, de la animale  care transportă căpușele în blana lor sau de la păsări. Este bine de știut, însă, că nu toate căpușele sunt purtătoare de borrelia.

Boala Lyme a fost identificată pentru primă dată în 1975 la un grup de copii din orașul Lyme, Connecticut, fiind descoperită ulterior și în celelate state din SUA și în Europa. Agentul etiologic a fost descoperit câțiva ani mai tarziu, în 1982, de către Willy Burgdorfer.