Evenimentul Zilei > Actualitate > Reportaj printre repatriații ”italieni” din Centrul de Carantină, Techirghiol. Mesajul unei fetițe de 8 ani: ”Sunt Alesia, camera 608. Sunteți minunați cu toții. Totul va fi bine!”,
Reportaj printre repatriații ”italieni” din Centrul de Carantină, Techirghiol. Mesajul unei fetițe de 8 ani: ”Sunt Alesia, camera 608. Sunteți minunați cu toții. Totul va fi bine!”,

Reportaj printre repatriații ”italieni” din Centrul de Carantină, Techirghiol. Mesajul unei fetițe de 8 ani: ”Sunt Alesia, camera 608. Sunteți minunați cu toții. Totul va fi bine!”,

Peste 450 de români repatriați din Italia își petrec perioada de carantină la Sanatoriul Balnear Techirghiol, primul stabiliment care, de altfel, și-a arătat deschis condițiile de găzduire.

Mădălina Sașa, din Cluj, a lucrat la Rimini, unde a avut un accident de muncă. S-a întors acasă cu un picior în atele. Acum, stă în cameră, mulțumită: ”Primesc asistență medicală, prin telefon, pentru a se asigura doamna doctor că îmi fac exercițiile necesare pentru a-mi menține piciorul la o stare cât mai bună”, își arată, ea, piciorul într-o fotografie.

   

Conducerea sanatoriului a ținut cont de preferințele oamenilor, de starea lor de sănătate, pentru a asigura mai multe feluri de mâncare, de post, cu carne, de regim.

”Cadrele medicale din sanatoriu sunt obișnuite cu suferinta. Știu să trateze cazuri speciale, știu să empatizeze cu acești oameni reveniți acasă. Ele pun mai presus datoria profesională și da, se tem uneori, pentru că acest sentiment este omenesc. Dar, în același, timp sunt mult mai vigilente, mai responsabile. Au fost instruite și echipate corespunzător”, spune managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol, Roxana Almășan.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.