Evenimentul Zilei > Actualitate > Reportaj printre repatriații ”italieni” din Centrul de Carantină, Techirghiol. Mesajul unei fetițe de 8 ani: ”Sunt Alesia, camera 608. Sunteți minunați cu toții. Totul va fi bine!”,
Reportaj printre repatriații ”italieni” din Centrul de Carantină, Techirghiol. Mesajul unei fetițe de 8 ani: ”Sunt Alesia, camera 608. Sunteți minunați cu toții. Totul va fi bine!”,

Reportaj printre repatriații ”italieni” din Centrul de Carantină, Techirghiol. Mesajul unei fetițe de 8 ani: ”Sunt Alesia, camera 608. Sunteți minunați cu toții. Totul va fi bine!”,

Peste 450 de români repatriați din Italia își petrec perioada de carantină la Sanatoriul Balnear Techirghiol, primul stabiliment care, de altfel, și-a arătat deschis condițiile de găzduire.

Pentru că managementul a reușit, din vreme, să rezolve problemele de aprovizionare cu alimente, echipamente de protecție și materiale sanitare, având și sprijinul primăriei Techirghiol, carantinații nu au avut de ce se plânge, în afară de izolarea pe care sunt obligați să o respecte.

Mai multe persoane aflate în carantină la Sanatoriul Techirghiol își arată mulțumirea pentru cadrele medicale și condițiile de cazare, postând pe rețelele sociale diverse mesaje. Sau, când primesc mâncarea, pe tăvile pe care le înapoiază pun scrisori de apreciere pentru persoanele cu care nu pot intra în contact.

Le aud doar vocile. ”Haideți să respectăm carantina și să ne respectam unii pe alți. Vă doresc o seară binecuvântată! Aceste persoane cu suflet bun merită mii de aplauze din inimă”, scrie Draga Bote.

”Bună dimineața tuturor! Sunt o persoană venită din Italia pe carantină și vreau să mulțumesc din suflet pentru tratamentul de care dispunem în unitatea dumneavoastră! Respect!, postează și Claudia Popescu. Iar două doamne, mai în vârstă, și-au filmat camera în care sunt cazate: ”Avem tot ce ne trebuie. Decât doar că nu putem să ieșim afară, asta e lipsa de libertate, că asta e carantina. Dar suntem foarte mulțumite, nu avem cuvinte. Suntem niște norocoși, vă mulțumesc din suflet”.

La sanatoriu sunt români de toate vârstele și profesiile. Unii, cărora le-a încetat contractul de muncă, alții, aflați la copii. Sunt și bolnavi, operați în Italia, aflați în convalescență, dependenți de tratamente medicale și îngrijiri speciale.

Printre carantinați se află patru femei însărcinate. o fetiță de trei ani și 10 luni cu deficit motor, multe cazuri cu disfuncții tiroidiene, diabetici, hipertensivi, peste 10 persoane care au ținut legătura cu un chinetoterapeut și altele care au necesitat suport psihologic, oferit de către cadrele medicale din sanatoriu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE