Evenimentul Zilei > Social > Replica genială a unui cioban care a blocat Autostrada Soarelui cu oile. Le-a trecut supărarea instant șoferilor
Replica genială a unui cioban care a blocat  Autostrada Soarelui cu oile. Le-a trecut supărarea instant șoferilor

Replica genială a unui cioban care a blocat Autostrada Soarelui cu oile. Le-a trecut supărarea instant șoferilor

Ciobanii sunt nevoiți să traverseze Autostrada Soarelui pentru a trece turmele de mioare din Constanța, în Ialomița. Deși nu au voie să facă astea, ciobanii își asumă riscuri majore - punând atât viața lor în pericol, cât și a șoferilor și a animalelor. Din păcate, aceștia spun că nu există o altă soluție și încasează amenzile date de poliție în valoare de circa 900 de lei.

Totodată, cum românul găsește loc de umor în orice lucru trist, unul dintre oierii care practică acest sport extrem a dat o replică spumoasă unui șofer iritat de blocajul provocat de oi.

Marți dimineață, pe ceață, când autostrada a fost blocată de sute de oi, a avut loc următorul dialog:

Șofer: “Ia uite ce-i pe autostradă! Hai, hai, mioriţa! Hai cu tata! Poliţia Română, nu avem numai oi, avem şi măgăruşi! Bă, oameni, bă! Sunteți nebuni la cap? Băi omule, pe autostrada cu oile, mă ?”
Cioban: “Pai ce are ?”
Șofer: “Nu ai voie! Dacă intrăm în voi!”
Cioban: “Pai tu ai voie ?”
Șofer: “Pai normal că am voie!”
Cioban: “Brânza îţi place!…”

Șoferul a rămas fără replică, iar tensiunea momentului s-a spulberat.

Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri, spun că nu reușesc să îi convingă pe ciobani, să nu mai intre cu oile pe Autostradă, ci să le transporte, cu autospeciale. În cazul de față, ciobanii au fost amendați, cu câte 900 de lei.