Uleiul de floarea soarelui îți poate afecta sănătatea dacă nu este preparat cum trebuie. În cazul în care vrei să îți schimbi stilul de viață sau îți dorești să slăbești, uleiul de măsline face minuni. Ce benificii are?
Uleiul de măsline are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta, printre care energizează inima și reduce colesterolul. Acesta este considerat cea mai bogată sursă de grăsimi și este un leac minune pentru păr, ten, dar și în bucătărie.
Ce beneficii are uleiul de măsline?
Află de ce să renunți la uleiul de floarea soarelui pentru cel de măsline! Viața ta se va schimba radical.
1) Este bun pentru sănătatea inimii
Acidul oleic, principalul acid gras din ulei măsline, ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, spun specialiştii Acesta te poate ajuta să ai un colesterol în grafic.
2) Un leac minune pentru oase
Compușii vegetali din uleiul de măsline te ajută să nu ai probleme cu oasele și te poate scăpa de osteroporoza.
3) Un natural antioxidant
Cercetătorii au demonstrat că uleiul de măsline este un bun antioxidant, scade riscul de a face boli cronice, cum ar fi bolile de inimă sau cancerul.
Ce ulei de măsline să alegi?
Alege uleiul de măsline care ți se potrivește!
1) Ulei de măsline pur - este un ulei realizat prin rafinare și filtrare chimică. Acesta este cel mai ieftin ulei din categoria de mai jos.
2) Ulei de măsline virgin nu conține adaos de aditivi alimentari chimici și are o aciditate mai mică de 2%. Acesta face minuni în salate sau în rețetele preparate la cuptor. Este foarte puțin procesat.
3) Ulei de măsline extravirgin este realizat prin presarea măslinelor, iar calitatea lui este foarte bună. Acesta este un ulei aromat, perfect în bucătărie, dar și în cosmetică.
"Uleiul de măsline exravirgin consumat „crud“ și în cantitate redusă (1-2 linguri) asigurs aportul de vitamina E, un antioxidant cu rol esențial în protecția celulelor împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi. Această vitamină liposolubilă împiedică deteriorarea pielii dată de expunerea prelungită la soare și o găsim în uleiurile vegetale de orice tip, semințe, fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale) și în gălbenușul de ou", a explicat Dr. Mihaela Bilic.
4. Ulei de măsline presat la rece este un ulei obținut din a doua presare când se folosește apă călduță și aburi pentru a se putea extrage tot uleiul, potrivit A3.