Renee Zellweger, o „nevrotică” cu viaţa împărţită între doi bărbaţi

Renee Zellweger, o „nevrotică” cu viaţa împărţită între doi bărbaţi

Renee Zellweger revine în rolul nevroticei Bridget Jones pentru al treilea film al seriei.

Renee şi-a schimbat pâna acum de două ori înfăţişarea pentru a intra în pielea lui Bridget Jones, o femeie cu o viaţă oarecum patetică, împărţită între doi bărbaţi pe care îi ţine mereu aproape de ea, dar de care încearcă, în acelaşi timp, să scape, şi cu o siluetă inexistentă.

Imaginea eroinei din film contrastează cu cea a actriţei de origine americană, care pe parcursul timpului a fost asociată cu bărbaţi ca Jim Carrey, Jack White, solistul formaţiei The White Stripes, sau actorul Bradley Cooper.

Compania care a produs primele două filme cu eroina interpretată de Zellweger, "Working Title Films", a anunţat de curând că va începe lucrul la a treia parte. Aceasta este aşteptată încă din 2009.

Ne puteți urmări și pe Google News

Una din cele mai mari probleme ale producţiei a fost aceea că autoarea cărţilor, Helen Fielding, nu terminase al treilea roman. Tocmai din această cauză, "Bridget Jones 3", ce va avea în prim-plan ace leaşi personaje atipice, este posibil să nu semene deloc cu romanul pe care îl pregăteşte autoarea.

Chiar dacă filmul este încă în faza de discuţii, iar scenariul lui nu are în acest moment o bază solidă, vedetele "Jurnalului lui Bridget Jones" vor fi prezente şi în această continuare. Colin Firth, colegul de platou al lui Renee în film şi câştigătorul unui premiu Oscar pentru interpretarea regelui George al VI-lea în "Discursul regelui", a dat anul trecut câteva indicii despre subiect. "Pot să vă spun că Bridget şi Mark nu pot avea copii", a declarat Firth, cel care în film este Mark Darcy. "Ea se întoarce la Daniel Cleaver (personajul lui Hugh Grant) o perioadă, până rămâne însărcinată", a mai dezvăluit Firth. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/DQdy98B1nf0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zellweger şi Firth, laureaţi ai premiului Oscar

Din 2001, când a fost lansat "Jurnalul lui Bridget Jones", şi până acum, carierele celor două vedete, Renee Zellweger şi Colin Firth, au evoluat până când le-au asigurat fiecăruia câte o statuetă a Academiei.

După doi ani consecutiv în care a fost nominalizată pentru "Jurnalul lui Bridget Jones" şi pentru "Chicago", actriţa a câştigat premiul Oscar pentu rolul secundar din "Cold Mountain".

În acelaşi an, 2004, a apărut şi a doua parte a seriei de filme, "Bridget Jones: La limita raţiunii". Succesul lui Colin Firth a venit odată cu filmul "Discursul regelui", cel mai bun film de anul acesta. Şi el fusese nominalizat cu un an înainte, în 2010, pentru un alt rol principal, cel din "Un om singur".

ÎNCASĂRI

Venitul lui Bridget Jones

Nu este greu să ghiceşti motivul pentru care compania producătoare a decis să reia seria care povesteşte peripeţiile lui Bridget. Atât “Jurnalul lui Bridget Jones", cât şi “Bridget Jones: La limita raţiunii" au adus venituri impresionante în comparaţie cu bugetul filmelor. Prima producţie a încasat 281,9 milioane de dolari numai din vânzări de bilete la nivel internaţional, iar a doua 262,5 milioane, chiar dacă nu a fost primită cu entuziasm de critici. Numai în primul weekend, primul film a reuşit să strângă peste 10 milioane de dolari din vizionări.

Site-ul IMDB estimează bugetul celor două producţii la 26 de milioane de dolari, respectiv 40 de milioane.