De rezultatul științific este vizat cancerul pulmonar, ar putea fi ţinut la distanţă dacă am consuma mai des usturoi, precizează cercetătorii chinezi.

Elementul magic din usturoi

Se pare că efectul protector al usturoiului asupra plămânilor se datorează alicinei, o substanţă care este eliberată atunci când usturoiul este pisat sau sfărâmat şi care ajută la reducerea inflamaţiilor şi la protejarea organismului de acţiunea radicalilor liberi.

Cercetătorii au analizat informaţiile provenite la 1424 de pacienţi care sufereau de cancer de plămâni şi 4500 de persoane fără probleme de sănătate, pe o perioadă de şapte ani, iar concluzia la care au ajuns este că subiecţii care consumau frecvent usturoi, dar care nu fumau, au redus riscul de cancer pulmonar cu peste 44%, iar cei care aveau acest viciu aveau cu 30% mai puţine şanse să dezvolte cancer.

De asemenea, studii anterioare au demonstrat că usturoiul poate ajuta la menţinerea în limite normale a tensiunii arteriale, elimină constipaţia, scade în mod natural nivelul de zahăr din sânge, ameliorează tulburările digestive, combate infecţiile virale şi ameliorează durerile menstrual..

Te-ar putea interesa și: