Remedii contra transpirației

Remedii contra transpirației

Aproape 3% din populația planetei suferă de hiperhidroza, termen utilizat pentru a descrie transpirația abundentă. Aceasta poate fi însă și doar un simptom al unei boli ascunse, cum ar fi anxietatea, infecția sau hipertiroidismul.

 Cele mai vizate zone de hiperhidroză sunt subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare. În timp ce unele persoane pot transpira pe întreaga suprafață a corpului, în cazul altora transpiraţia abundentă este localizată doar pe anumite porţiuni, cum ar fi capul sau mâinile.

Ceaiul de salvie

Persoane - le care suferă de hiperhidroză pot deveni anxioase, își pierd încrederea de sine, se izolează și chiar își pot pierde locul de muncă. Dar, din fericire, există acum numeroase metode de a scăpa de transpirația abundentă, atât tratamente care țin de medicina clasică, dar și remedii care țin de medicina alternativă, naturistă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre antisudorificele naturale se numără: frunzele de nuc, salvia şi scoarţa de stejar. Ceaiul bio din frunze de salvie este foarte bun în combaterea transpirației, inclusiv a transpirației din cursul nopții. Puneți două lingurițe cu frunze de salvie la o cană cu apă și consumați ceaiul, treptat, pe parcursul întregii zile. Nu țineți cura mai mult de o lună, deoarece poate cauza sângerare dacă aveți leziuni minore.

Grâul mâții

Deodorantul din piatră de alaun este eficient împotriva transpiraţiei, dar şi a mirosurilor neplăcute. Acesta nu acoperă mirosul, ci împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile cu apariţia lui. O altă armă împotriva transpirației și mirosului neplăcut este planta Agropyron repens, numită popular pir sau iarba câinelui ori grâul mâții. Pirul ajută la distrugerea bacteriilor şi a microbilor care provoacă mirosul neplăcut al transpiraţiei. Și bocarbonatul de sodiu, aplicat după duș, pe zonele cu probleme, înlătură mirosul neplăcut.

Regimul alimentar contează și el, astfel că este bine să evitaţi carbohidraţii și alimentele cu miros pronunțat (ceapa, usturoiul). Consumați cerealele cu conținut ridicat de fibre, lapte degresat, alimente bogate în calciu, beți minimum 8 pahare de apă pe zi.