Evenimentul Zilei > Justitie > Relu Fenechiu o duce ca un boier în pușcăria de la Vaslui
Relu Fenechiu o duce ca un boier în pușcăria de la Vaslui

Relu Fenechiu o duce ca un boier în pușcăria de la Vaslui

Fostul ministru Relu Fenechiu are un statut de privilegiat în Penitenciarul Vaslui, deși conducerea centrului închisorii neagă acest lucru.

Fenechiu tă în celulă doar cu fratele său, în condițiile în care camera este de patru locuri. Masa i se serveste în celulă și, probabil, în scurt timp, prin intermediul magazinului penitenciarului va putea comanda, ca la Iași, pui la rotisor și plăcinte „poale-n brâu”, informeză site-ul vasluian vrn.ro. Toate aceste avantaje le are ca urmare a faptului că este considerat o persoană „vulnerabilă”, având în vedere trecutul său de fost demnitar. Pentru a-și reduce pedeapsa și-a „făcut rost” de un loc de muncă, dar nu la spații verzi sau la săpat șanturi prinn Vaslui, ci chiar în penitenciar, la birouri. Mai mult, scrie o carte despre mănăstirile din Moldova și speră ca pedeapsa să-i fie micsorată, mai arată vrn.ro.

Cu cine stă în cameră Relu Fenechiu?

La Vaslui, în corpul nou al pușcăriei sunt camere doar cu patru locuri, asa cum avea să declare purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma, care nu a vrut să dezvăluie ziariștilor de la vrn.ro cine sunt colegii de celulă ai lui Fenechiu, invocând secretul de serviciu. De fapt, afirmă reporterii vrn.ro, acesta nu are colegi. Surse din Penitenciar le-au spus că Relu Fenechiu stă în cameră doar cu fratele său și are parte de un regim privilegiat, conform cu statutul său de fost demnitar. Asadar, Relu Fenechiu împreună cu fratele său condamnat în acelasi dosar ocupă o cameră de patru locuri. Mai mult, li se serveste masa în cameră, deși au sală de mese pe etaj, informează ziaristii vasluieni. Și la Iasi, avea aceste mici privilegii. Primeau masa tot în cameră, ba chiar i se aprobase ca prin intermendiul magazinului din interiorul penitenciarului să primească pui la rotisor si plăcinte. La vremea aceea era prima cerere de acest gen aprobată de comandat. A fost un adevărat scandal la Iași pe tema acesta, mulți deținuți revoltându-se. Statutul de fost demnitar l-a ajutat pe Fenechiu să obtină în puscărie multe avantaje. Acoperiți de noțiunea de detinut „protejat” și „vulnerabil” gardienii de la Iasi i-au pregătit o celulă specială, într-o aripă destinată femeilor. I-au văruit-o, iar plimbările le făcea separat de ceilalti deținuti. La Vaslui situatia e identică, numai că micile favoruri nu constau în camere speciale, proaspăt văruite, ci într-un loc de muncă chiar la birourile penitenciarului.

Lucrează la birourile penitenciarului

Toată lumea se asteapta ca fostul ministru să fie scos la muncă, la fel ca toți ceilalti deținuți, așa cum prevede statutul de regim semideschis, dacă bineînțeles acesta vrea să-și reducă pedeapsa. Surprinzător sau nu, Fenechiu a fost cooptat deja la birourile penitenciarului, unde i s-au dat câteva atribuțiuni de „serviciu”, considerându-se că expertiza sa de fost demnitar corupt este necesară bunului mers al Penitenciarului Vaslui. Pe cale de consecință nu va fi scos la săpat șanturi sau la întreținerea spatiilor verzi.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: