Relaxare maximă printre elevi la sesiunea de toamnă a Bac-ului

Relaxare maximă printre elevi la sesiunea de toamnă a Bac-ului

Mulți dintre candidații care au susținut, ieri, prima probă a Bac-ului de toamnă, cea de Competențe de Comunicare în Limba română, abia au trecut de hopul corigențelor.

La Liceul de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” din București, absolvenții au ieșit cu zâmbetul pe buze din examen. Chiar dacă profesorii din comisia de evaluare nu i-a declarat experți în limba română, tinerii nu s-au arătat deloc afectați. Mulți erau puși pe șotii și își etalau cu mândrie calificativele de începător sau mediu.

Corigența, strategia liceului

Sunt și absolvenți care cred că examenele de corigență au reprezentat o strategie a conducerii liceului: „I-au lăsat să intre în examen doar pe cei mai buni de care profesorii erau siguri că o să ia, pentru a crește media liceului”, ne-a declarat unul dintre absolvenți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă abilitățile de comunicare în limba română nu au fost pe placul absolvenților, majoritatea obținând calificative modeste, nici operele care intră în programa pentru examenul de Bacalaureat la proba scrisă de Limba și literature română nu au fost gustate de aceștia.

Candidații ne-au spus franc că nu au nicio operă literară preferată.

Filme în loc de cărți pentru examen

Pentru a se pregăti pentru examen, unii s-au mulțumit să urmărească varianta filmată a operelor literare. „M-am plictisit groazinic trei ore, cât am urmărit «Moromeții»“, susține dezinteresat unul dintre tinerii prezenți la examenul de ieri, George Rădoi.

El nu visează însă la o notă mare. S-ar mulțumi cu o medie de 6, care să-l scutească de grija examenului destul de solicitant.

Anul trecut, rata de promovare la Bac-ul de toamnă a fost de 21,5%, iar mulți elevi s-au declarat atunci depășiți de cerințe.