Evenimentul Zilei > Social > Reguli pentru hrănit porumbeii și uscarea rufelor. Primul oraș care interzice și sancționează parcarea pe trotuar
Reguli pentru hrănit porumbeii și uscarea rufelor. Primul oraș care interzice și sancționează parcarea pe trotuar

Reguli pentru hrănit porumbeii și uscarea rufelor. Primul oraș care interzice și sancționează parcarea pe trotuar

Consiliul Local Târgu Mureș a emis o HCL de bună gospodărire structurată în cinci capitole. Se au în vedere mai multe aspecte, iar nerespectarea deciziilor municipalității înseamnă amenzi drastice, de la 50 la 2000 de lei.

În ceea ce privește estetica fațadelor blocurilor și caselor există mai multe reguli  din care spicuim:

-Este interzisă uscarea rufelor pe ferestre și balcoane la un nivel superior parapetului cât și depozitarea de obiecte grele sau voluminoase pe placa balconului, precum și așezarea oricăror obiecte în afară de ghiveci de flori, pe fațadele construcțiilor, în ferestre sau balcoane, pentru a nu dăuna esteticii localității.

Florile de pe partea exterioară a clădirii se vor uda astfel încât să se evite scurgerea apei pe clădiri sau pe trecători.

Este interzisă aruncarea sau scuturatul pe fereastră sau din balcoane a oricăror obiecte.

Este interzis bătutul covoarelor pe domeniul public al municipiului.

Se delimitează zonele în care este interzisă sau limitată creşterea şi întreţinerea de animale, după cum urmează:

Se interzice creșterea și întreținerea animalelor, cu excepţia animalelor de pază şi ornament (maxim 2 animale în cazul câinilor şi/sau pisicilor, care pot deranja prin zgomote şi mirosuri), în zonele de agrement, precum şi în toate blocurile de locuinţe şi în zonele aferente acestora, fără acordul majorităţii proprietarilor sau locatarilor din imobilul respectiv, între care este obligatoriu să fie inclus acordul vecinilor cu care au perete comun pe orizontală şi verticală.

Se interzice creșterea și întreținerea oricăror animale, cu excepţia peştilor de ornament, în incinta imobilelor ocupate de instituțiile publice.

 

Se interzice hrănirea porumbeilor sau a altor păsări sălbatice pe domeniul public al municipiului Târgu Mureş în balcoane sau pe pervazul ferestrelor.

Prin HCL se încearcă și asigurarea circulației pietonilor.

Este interzisă oprirea, staţionarea şi parcarea fără autorizarea de către municipiul a oricărui tip de vehicul pe trotuar, cu excepţia parcărilor care sunt marcate, semnalizate corespunzător, cu respectarea culoarului de minim un metru destinat pietonilor.

Întreaga  Hotărâre de Consiliu, aicihttps://www.tirgumures.ro/portal/servicii/2019/hotarari.nsf/all/826779170E8CAFA8C22584310030E63A/$FILE/HCL%20200.pdf

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News