Ministerul Educației a publicat regulamentul privind susținerea Examenului de Bacalaureat 2021.
Ministerul Educației a stabilit o serie de reguli care trebuie respectate în contextul susținerii Examenului național de Bacalaureat. Prima probă va avea loc luni, 28 iunie, la Limba și Literatura română. Liceeni sau persoanele înscrise la examen, care nu respectă regulamentul impus de autorități, riscă să fie eliminați din cadrul probelor.
Ce obiecte sunt interzise la examen
Potrivit prevederilor regulamentului stabilit de Ministerul Educației, liceeni nu au voie să se prezinte în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte obiecte care servesc la depozitarea mai multor accesorii. Acestea trebuie depozitate în sălile special amenajate în acest sens de către comisiile unităților școlare în care se va susține examenul.
Nici obiecte care pot surveni drept ajutor sau inspirație pentru rezolvarea subiectelor de examen - manuale, cărți, dicționare, formulare, ciorne, notițe - nu sunt permise în sălile de probă.
Dispozitivele electronice - telefoane mobile, căști audio sau orice alt obiect care asigură conectarea la internet - nu sunt permise în sălile de examen.
Persoanele care nu respectă aceste condiții nu vor fi primite în sălile în care vor fi susținute probele de evaluare. În cazul în care cadrele didactice semnalează un astfel de caz, persoana evaluată va fi exclusă de la proba susținută.
CERT-RO: „Atenţie la conturile de social media care vând subiectele pentru examen”
„Atenţie mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca şi în anii precedenţi, echipa CERT-RO a fost notificată despre existenţa unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susţină acest examen. Reţineţi faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de Bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi cu puţin timp înainte de start.
Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituţiile de învăţământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, au semnalat experţii în securitatea cibernetică pe pagina de Facebook a CERT-RO.