Bacalaureatul s-a „mutat” pe internet. Un rapper predă materia la română în versuri. VIDEO

Bacalaureatul s-a „mutat” pe internet. Un rapper predă materia la română în versuri. VIDEO

În era tehnologiei, pare că totul este posibil. Inclusiv învățatul materiei pentru bacalaureat prin versuri de rapp. Un tânăr în vârstă de 22 de ani este cel care a făcut totul posibil.

Un tânăr din Constanța a găsit o metodă inedită de a preda operele literare din programa de bacalaureat: prin versuri de rapp. Totul a pornit în 2017, când Mihai Preda era în clasa a 12-a și se pregătea pentru bacalaureat. Supărat că nu mai are așa mult timp pentru cântat, dar și dornic să învețe mai ușor comentariile operelor literare, liceeanul s-a apucat de scris versuri.

Văzând că reușește să rețină mult mai ușor informațiile prezentate astfel, Mihai Preda, al cărui nume de scenă este „Psihotrop”, a înregistrat melodiile cu versurile atipice și le-a pus pe YouTube. Ce a urmat nu a putut prevedea nici măcar el.

Prima piesă lansată de Mihai a fost „Plumb”, ca și poezia lui George Bacovia.  Au urmat și restul operelor din programa de limbă română pentru bacalaureat, printre care „Luceafărul”, „Moara cu noroc”, „Ion”, dar și „Enigma Otiliei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Albumul lui Psihotrop, un real succes pe YouTube

Albumul „Mihai preda Bacalaureatul” a cunoscut un real succes pe YouTube. Metodele învechite de predare continuă să nemulțumească elevii, părinții și chiar anumiți profesori. Din acest motiv, ideea lui Psihotrop a avut un succes imens, iar acum fiecare piesă are peste 1 milion de vizualizări. Mihai este preocupat foarte mult de problemele sistemului educațional românesc. El și-ar dori ca tinerii să poată învăța după metode moderne, potrivite zilelor noastre. Acesta este motivul pentru care a creat piesele de pe albumul „Mihai Preda Bacalaureatul”.

Rapperul se lasă inspirat în gândirea sa de un citat din Mark Twain. „Nu am lasat niciodată școala să stea în calea educației mele” este mottoul după care se ghidează artistul. În ceea ce privește reacția internauților, piesele au atras după sine și comentarii amuzante, însă un lucru este cert: elevii au apreciat inițiativa și au mărturisit că îi ajută să învețe mai ușor.

„Îți dai seama, să corectezi lucrările și să vezi " George Bacovia era un poet cu capu' vraiște, A lansat "Plumb" în 1916” sau „Psihotrop a predat în 30 minute cât au predat profesorii în 7 ani”, au fost câteva dintre comentarii. Alții au venit cu cerințe suplimentare: „Poți să faci ceva și cu funcții, derivate și limite? Poate așa învăț și eu ceva matematică”, a fost rugămintea unui internaut.