Evenimentul Zilei > Social > Regizori romani la Berlinala

Regizori romani la Berlinala

Selectie. Cineastii Cristi Puiu si Anatol Reghintovschi vor participa, intre 10 si 12 februarie, la Berlinale Co-Production Market, eveniment in cadrul caruia se mediaza intalniri intre 35 de regizori in cautare de finantare si producatori.

Cristi Puiu a fost selectat cu proiectul de film „Aurora”, iar Anatol Reghintovschi cu „Periferic”/ „Outskirts”, dupa un scenariu de Cristian Mungiu, deja finantat de Centrul National al Cinematografiei cu 900.000 de lei. Piata de coproductii precede Festivalul de Film de la Berlin, care va avea loc intre 7 si 17 februarie. In competitia de scurtmetraje va intra filmul „O zi buna de plaja”, regizat de Bogdan Mustata, dupa un scenariu de Catalin Mitulescu. Scurtmetrajul va concura pentru „Ursul de Aur” cu alte noua filme.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.