Evenimentul Zilei > Monden > Regina Elisabeta a II-a l-a convins pe Harry! A schițat planul revenirii în Familia Regală
Regina Elisabeta a II-a l-a convins pe Harry! A schițat planul revenirii în Familia Regală

Regina Elisabeta a II-a l-a convins pe Harry! A schițat planul revenirii în Familia Regală

La 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a simte că mai are o ultimă misiune majoră de îndeplinit: facilitarea împăcării între Prințul Harry, Prințul Charles și Prințul William, a căror relație s-a răcit considerabil după ce Ducele de Sussex a renunțat la statului de membru senior al Familiei Regale, dar și după interviurile în care a criticat viața dusă anterior alături de fețele regale.

Jurnaliștii de la Daily Star au aflat că suverana i-a cerut Prințului Harry să participe la o teleconferință video pe Zoom, la care vor partica fratele lui William și tatăl său, Charles, moștenitorul tronului. Apelul a fost lansat mai întâi pentru membrii Familiei Regale care au venit în vacanță pe moșia regală de la Balmoral.

Regina s-a întâlnit acolo cu Prințul William și Kate Middleton, care au ajuns pe vestitul domeniu din Scoția alături de copiii lor. Planul suveranei este simplu și direct: vrea să „reducă tensiunile dintre mebrii familiei sale”.

Prințul William și Kate Middleton l-au vizitat și pe Prințul Charles pe proprietatea Birkhall, inclusă în moșia regală din Scoția. Coform Vanity Fair, a fost prima dată când cei menționați au stat față-n față după moartea Prințului Philip în aprilie.

Regina Elisabeta a II-a are planuri și cu William

O sursă a declarat pentru Closer Weekly: „Regina Elisabeta a II-a speră că a fi fizic împreună va reduce tensiunile din familia ei. Ea dorește ca toți să creeze o legătură mai puternică de sprijin emoțional unul pentru celălalt.

Elisabeta l-a îndemnat pe Harry să sune pe Zoom pentru discuții pașnice în timp ce Prințul Charles se află în Scoția și s-a oferit să fie mediator. A fost nevoie de o anumită convingere, dar au fost de acord, pentru că amândoi o iubesc și o respectă pe regină.”

Se spune, de asemenea, că era dornică să vorbească și cu William despre cum să facă față provocărilor viitoare. Sursa a continuat: „Elisabeta a văzut totul – binele, răul și urâtul. Dar un lucru pe care l-a învățat ca regină este puterea gândirii pozitive și a provocărilor cu care se confruntă direct.”

Prințul Charles vede altfel monarhia

Săptămâna trecută, un expert regal a susținut că planurile lui Charles pentru o monarhie mai zveltă au fost slăbite de plecarea lui Harry. Prințul de Wales ar fi dornic să strângă rândurile, conform dailystar.co.uk.

Se crede că dorește să adune o echipă formată din șapte membri regali seniori pentru a reduce costurile și pentru a spori popularitatea monarhiei în rândul contribuabililor. În acest context, istoricul regal Edward Owens crede că Megxit ar fi putut încurca aceste planuri.

Dr. Edward Owens, fost lector la Universitatea din Lincoln și autor al cărții The Family Firm, a declarat pentru Express.co.uk: „Relația nu este una bună în acest moment din cauza modului în care sună lucrurile. Cu Harry, Charles a pierdut unul dintre locotenenții de încredere.

Întregul «»proiect Charles» a fost construit în jurul familiei și a celor doi fii care îl susțineau ca rege. Acum a pierdut unul dintre tipi.”