Potrivit publicației The New York Post, una dintre mașinile vechi ale reginei Elisabeta a II-a este de vânzare. Mașina a fost descrisă ca un Bentley Mulsanne rar, de un verde intens pe care regina l-a folosit între 2013 și 2015 în timp ce se afla la reședința la Palatul Buckingham.

Mașina regală aproape nouă

Listă descrie, de asemenea, alte caracteristici ale vehiculului, inclusiv „furnirul de nuc de burl” al mașinii de-a lungul panourilor de finisare și ale ușii și numărul său scăzut al kilometrului de doar 2.000 de mile. Prețul actual cerut este de 250.000 USD, deși vânzătorul a menționat că este „extrem de rar să găsești o mașină cu o astfel de proveniență și istorie”.

Regina este binecunoscută pentru dragostea ei de mașini și are o colecție personală care ar fi în valoare de peste 10 milioane de lire sterline (13,9 milioane de dolari), pe Business Insider UK. Pasiunea monarhului britanic pentru condus ar fi început atunci când a împlinit 18 ani și s-a alăturat Serviciului teritorial auxiliar pentru femei în timpul celui de-al doilea război mondial.

Prințesa mecanic

În timp ce se afla în ATS, a învățat cum să repare și să reconstruiască motoarele, precum și să schimbe anvelopele și, în cele din urmă, a condus un camion de prim ajutor.

Potrivit Biografiei, ea a fost chiar menționată ca „Prințesă mecanic” de către public, fiind era mai mult un semn de respect decât batjocură dintr-o națiune obosită de război.

Nu este pentru prima dată când una dintre mașinile vechi ale reginei Elisabeta este scoasă la vânzare. Cu câțiva ani în urmă, monarhul care a domnit a decis să se despartă de un Bentley Mulsanne verde verde similar din 2012 și l-a returnat dealerului. Bentley a decis apoi să spele toate urmele de proprietate ale reginei de pe vehicul, inclusiv creasta regală de pe podeaua interioară din lemn și îmbunătățirile de securitate. Cu toate acestea, a lipsit un lucru: resetarea istoricului GPS.

Potrivit CNN Business, noul proprietar a observat că ceva nu este în regulă atunci când a apăsat pe GPS și a văzut că butonul „acasă” fusese deja programat în – Castelul Windsor. El a decis să investigheze istoria vehiculului și a aflat că ocupantul anterior fusese într-adevăr regina. Potrivit WWD, mașina fusese folosită chiar și într-una dintre sărbătorile Jubileului de Diamant al reginei, iar valoarea sa a fost estimată la aproximativ 230.000 de dolari.