Evenimentul Zilei > Sport > Scump! O „distracție” care poate să îl coste pe Cristiano Ronaldo 56 de milioane de lire sterline
Scump! O „distracție” care poate să îl coste pe Cristiano Ronaldo 56 de milioane de lire sterline

Scump! O „distracție” care poate să îl coste pe Cristiano Ronaldo 56 de milioane de lire sterline

Fostul model Kathryn Mayorga, care îl acuză pe celebrul fotbalist Cristiano Ronaldo de viol, solicită daune în valoare de 56 milioane de lire sterline sau leafa jucătorului pe doi ani.

Femeia l-a acuzat că a agresat-o sexual într-o cameră de hotel din Las Vegas după ce s-a întâlnit într-o noapte în 2009, pe vremea când avea 25 de ani.

A primit bani și s-a răzgândit

Ea dorește 18 milioane de lire sterline pentru „durere și suferință ddin trecut”, 18 milioane de lire sterline pentru „durere și suferință viitoare” și 18 milioane de lire sterline pentru daune punitive. Cu tot cu taxe,  totalul este de 56,5 milioane de lire sterline – egal cu doi ani din salariul vedetei de la Juventus Torino.

În 2010,  Mayorga a acceptat 375.000 de dolari – 270.000 de lire sterline – ca parte a unei soluționări extrajudiciare de nedivulgare.

Numai că, acum trei ani, doamna Mayorga a intentat un proces civil la Las Vegas, spunând că a fost „incapacitată mental” atunci când a fost de acord. Și susține că a semnat-o sub constrângere.

Noile documente legale dezvăluite în exclusivitate de The Sun arată că echipa juridică a femeii a cerut să-l pună pe Ronaldo în legătură cu problema prin Zoom.

Avocații ei au depus o listă de 60 de martori pe care vor să depună mărturie. De asemenea, pe listă sunt trei polițiști care au investigat plângerea inițială, președintele Juventus, Andrea Agnelli, agentul lui Ronaldo, Jorge Mendes, și consilierul Andy Quinn.

Ronaldo neagă toate acuzațiile

„Neg cu fermitate acuzațiile care mi se aduc. Violul este o crimă abominabilă care merge împotriva a tot ceea ce sunt și în care cred. Oricât de dornic să-mi șterg numele, refuz să hrănesc spectacolul media creat de oamenii care doresc să se promoveze pe cheltuiala mea”, a afirmat Ronaldo.

În noaptea în cauză, Ronaldo, pe atunci în vârstă de 24 de ani, se afla în Las Vegas în vacanță cu cumnatul și vărul său. Mayorga, care lucra la clubul de noapte Rain din Palms Casino Resort, spune că l-a întâlnit pe Ronaldo în zona VIP a locației. Apoi a invitat-o ​​pe ea și pe un prieten la suita penthouse – camera 57306 de la Palms – „să se bucure de vederea Las Vegas-ului”, susține ea.

Suita de lux are un jacuzzi pe balcon. Femeia susține că a refuzat să intre în cada cu hidromasaj pentru că nu a vrut să-i strice rochia. Ea a spus că Ronaldo i-a oferit niște haine de purtat și i-a spus să se schimbe într-o baie. Se susține că în timp ce ea se schimba, Ronaldo a intrat și s-a expus înainte de a-i cere să facă un act sexual.

Mayorga spune că l-a sărutat apoi după ce a refuzat să se angajeze în actul sexual, cu condiția ca el să o lase să plece. Mai departe ea spune că a tras-o în dormitor și a violat-o. Documentele instanței depuse de avocații săi afirmă că doamna Mayorga a refuzat avansurile lui Ronaldo în timp ce țipa: „Nu, nu, nu!”.

„Știri false”

Dna Mayorga a raportat presupusa crimă polițiștilor din Las Vegas a doua zi, dar a refuzat să-l numească pe Ronaldo. Ulterior, ea a decis să nu îl dea în judecată și a semnat acordul de nedivulgare în ianuarie 2010.

Dar, în septembrie 2018, când a izbucnit mișcarea #MeToo, doamna Mayorga a încălcat acordul acordând un interviu, ceea ce a dus la redeschiderea cazului de către poliția din Las Vegas.

Ronaldo neagă cu tărie acuzațiile și le-a numit „știri false”, susținând că sexul a fost consensual.