În perioada temperaturilor extreme. trebuie luate măsuri speciale atât în ceea ce privește igiena și sursa apei potabile, cât și în materie de alimentație. Este nevoie de o grijă aparte pentru anumite categorii de vârstă mai vulnerabile, precum copiii și oamenii în vârstă.
În timpul perioadei caniculare trebuie să acordăm o atenție sporită alimentelor pe care le consumăm.
Vara trebuie să avem grijă ce alimente consumăm
Igiena trebuie să fie o prioritate, astfel ca apa pe care o bem să provină din surse sigure, iar fructele și legumele crude trebuie bine spălate.
Medicul epidemiolog bulgar Hristiana Baţelova recomandă să abordăm igiena ca fiind foarte importantă. Fructele şi legumele care vor fi consumate în stare crudă trebuie spălate. De asemenea, trebuie să se ţină cont de sursa apei potabile.
"Este de dorit ca apa să fie din surse sigure. Este foarte important să nu bem apă din pârâuri şi râuri, pentru că acestea prezintă riscuri. Trebuie să avem grijă ce alimente consumăm şi de unde provin", apreciază medicul bulgar.
Copiii și bătrâni trebuie să evite fructele de mare
De asemenea, virusurile larg răspândite vara provoacă infecții intestinale care se manifestă prin diaree, vărsături, febră. La copiii mici, părinții trebuie să acorde mare atenție hidratării.
"Există şi o creştere a temperaturii. Aportul de lichide este foarte important pentru a evita deshidratarea. Este necesar să solicitaţi sfatul medicului pentru a prescrie un tratament. Deshidratarea este extrem de riscantă atât pentru copiii mici, cât şi pentru adulţi. Este mai bine să căutaţi ajutor medical şi să nu recurgeţi la automedicaţie", a mai precizat Hristiana Baţelova, potrivit Rador.