Regele Suediei, incurcat in afaceri cu lejerie intima

Regele Suediei, incurcat in afaceri cu lejerie intima

Oficiul pentru brevete si marci din Suedia a respins azi acuzatiile aduse regelui Karl al XVI-lea Gustaf de un producator italian de lenjerie intima potrivit carora monarhul ar face comert ilegal folosindu-se de marca inregistrata de acesta, informeaza thelocal.se.

Plangerea a fost facuta de producatorul italian Calzificio Pinelli, care detine drepturile asupra marcii de lenjerie intima Solidea. Compania a indicat ca numele palatului regal de la Oland, Solliden, aduce atingere marcii sale inregistrate.

Solliden, care este o proprietate privata a regelui suedez, a fost construit in 1906 de regina Victoria a Suediei. Numele palatului a fost inspirat de numele unei vile de pe insula italiana Capri. Dar referirea italiana si numele similare sunt singurele elemente pe care le au in comun cele doua marci.

Pe site-ul sau de internet, compania Solidea promoveaza linii de lenjerie intima sub numele "Personality Extra Large", "Silver Support" si "Maman".

Ne puteți urmări și pe Google News

Regele Carl al XVI-lea Gustaf a inregistrat numele Solliden ca marca in urma cu doi ani printr-o filiala a trustului sau, Benson AB.

Potrivit avocatului companiei italiene, Lottie-Ann Hulth, "numele marcilor sunt aproape identice, atat din punct de vedere vizual cat si fonetic".

Dar, dupa o ancheta care a durat doi ani, Oficiul pentru brevete si marci din Suedia a respins aceste acuzatii.