Evenimentul Zilei > Politica > Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a primit marea veste
Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a primit marea veste

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a primit marea veste

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a depus joi o contestaţie la Judecătoria Sibiu deoarece Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 i-a respins candidatura.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu a admis luni, candidatura autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, la funcţia de primar al municipiului Sibiu, după ce iniţial a respins-o, însă Judecătoria Sibiu i-a dat dreptate candidatului în urma depunerii unei contestaţii.

”Regele” Dorin Cioabă apelează la justiţie ca să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului: ”Poate vor să voteze un rom”

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu (…) admite candidatura domnului Cioabă Dorin propusă de Partida Romilor Pro Europa, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu”, se precizează în Hotărârea nr. 32.

Printr-o altă decizie dată tot luni, Biroul Electoral de Circumscripţie nr.1 Sibiu a admis şi candidaturile lui Daniel Cioabă şi ale lui Dorin Mihai, tot din partea Partidei Romilor Pro Europa pentru funcţiile de consilieri locali ai municipiului Sibiu. Daniel Cioabă este fratele lui Dorin Cioabă.

“Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături”, a declarat  Dorin Cioabă, referindu-se la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.1.

Dorin Cioabă a precizat recent, pentru AGERPRES, că vrea să candideze la funcţia de primar al municipiului Sibiu după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat, ca edil, un reprezentant al minorităţii germane.

Dorin Cioabă a explicat de ce doreşte să candideze la funcţia de primar al Sibiului

Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom, a explicat atunci Dorin Cioabă.

Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului. Candidatura sa este susţinută de către Partida Romilor Sibiu. Dorin Cioabă a mai candidat în trecut, pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes, informează Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.