Regele Mihai, locul 4 la încredere

Regele Mihai, locul 4 la încredere

22,6% dintre români au încredere în Regele Mihai I, arată un sondaj IMAS intrat în posesia EVZ. Fostul suveran ocupă a patra poziţie, la mică distanţă de Gigi Becali (23%), clasat pe locul 3. Preşedintele Traian Băsescu se menţine pe primul loc, cu 45%, secundat de prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan (29%). După Regele Mihai I, pe locurile 5-7 se situează Mircea Geoană (20,3%), Adrian Năstase (19,8%) şi Călin Popescu-Tăriceanu (17,8%).

În rest, topul încrederii rămâne neschimbat. Preşedintele Traian Băsescu se menţine pe primul loc, cu 45%, secondat de prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, cu 29%. După Gigi Becali şi Mihai I se clasează preşedintele PSD Mircea Geoană, cu 20,3% şi Adrian Năstase, cu 19,8%. Premierul Tăriceanu se clasează printre ultimii, cu 17,8%, dar înaintea lui Emil Boc şi C.V. Tudor, cotaţi cu 14,9%, respectiv 12,3%. PDL şi PSD, despărţite de 16 procente Startul neoficial al campaniei electorale îi surprinde pe principalii competitori politici la diferenţe substanţiale, arată acelaşi sondaj IMAS.

Între PDL, primul partid clasat în topul preferinţelor, şi PSD, ocupantul locului doi, este o distanţă de 16 procente. Liberalii, clasaţi pe locul trei, sunt la 25 de procente în spatele PDL şi la 10 faţă de PSD. Acelaşi sondaj IMAS arată că PRM şi UDMR ar avea probleme cu trecerea pragului electoral.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PDL ar obţine 40,5% din voturi. PSD este cotat cu 24,2% intenţii de vot, iar PNL ar avea un scor de 13,8%. Următorul partid clasat în topul intenţiilor de vot este PNG, cotat cu 8%. PRM ar obţine un scor de 4,8%, iar UDMR 4,6%.

Ne puteți urmări și pe Google News

În sondajul IMAS mai apar PC şi PIN cu câte 1,1%. Cercetarea a fost efectuată în perioada 9-14 februarie, pe un eşantion naţional de 1.245 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,8%.