Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat

Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat Sursa foto: dreamstime.com

Arhimandritul Efrem Vatopedinul, starețul Mănăstiri Vatopedi, afirmă că regele Charles l-a căutat pentru îndrumare spirituală după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a primit diagnosticul în timpul unei proceduri medicale recente la prostată. Se spune că regele l-a contactat în secret pe Arhimandritul Efrem Vatopedinul, cu care se presupune că este prieten de peste 25 de ani.

Un călugăr ortodox grec devine sprijinul spiritual pentru Regele Charles

După moartea Prințesei Diana în 1997, regele și abatele au dezvoltat o relație apropiată.

În vârstă de 67 de ani, Elder Ephraim nu a menționat niciodată despre legătura sa cu monarhul, însă presa a relatat că acesta susține că Regele Charles l-a contactat după ce a primit diagnosticul de cancer.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Charles are o sofisticare spirituală, o viață spirituală. Da, am fost în contact după diagnostic și cred că va depăși această încercare”, a spus starețul.

Arhimandritul Efrem  a pretins că a avut un „raport foarte bun” cu Charles, despre care se spune că a vizitat Muntele Athos de mai multe ori, inclusiv opt vizite separate la mănăstirea Vatopedi.

Regele Charles

Arhimandritul Efrem. Sursa foto: doxologia.ro

Monarhul ar avea propriile camere la Mănăstirea Vatopedi

Se crede că Regele Charles dispune de propriile lui spații la Vatopedi, aflată pe Muntele Athos, o locație rezervată exclusiv bărbaților.

Nu există distracții, astfel încât să poată medita, să se roage și să urmeze ritualuri străvechi, precum trezirea la ora 4 dimineața pentru a participa la liturghie, lucru pe care îl adoră cu adevărat”, potrivit unei surse citate de Daily Mail.

Prințul Philip, tatăl lui Charles, s-a născut pe o masă de bucătărie în Corfu și a fost botezat în Biserica Ortodoxă Greacă. Totul înainte ca familia să fugă din țara răvășită de război când era încă un bebeluș.

Regele Charles al III-lea,

Sursa foto: EPA/Andy Rain

Regele Charles s-a retras parțial de la îndatoririle sale publice

După ce a fost diagnosticat cu boala, Regele Charles a decis să se retragă parțial de la îndatoririle sale publice. Forma de cancer nu a fost specificată, dar apropiații spun că nu este de la prostată.

Buckingham Palace a declarat că el a ales să-și împărtășească diagnosticul „în speranța că ar putea ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume afectați de cancer”.