Fotografii rare de la nunta Regelui Charles cu Camilla. N-a putut să o egaleze pe Prințesa Diana

Fotografii rare de la nunta Regelui Charles cu Camilla. N-a putut să o egaleze pe Prințesa Diana Regele Charles revine la îndatoririle regale. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Regele Charles și regina Camilla sărbătoresc astăzi 19 ani de la căsătorie. Cei doi s-au căsătorit în 2005, la 35 de ani după ce s-au cunoscut în 1970, în cadrul unei ceremonii urmărite în direct de milioane de oameni din întreaga lume. Anul acesta s-ar putea să nu aibă loc o mare petrecere pentru a sărbători nunta lor din 2005, din cauza tratamentului în curs al regelui împotriva cancerului. Mulți britanici au fost împotriva relației dintre aceștia și au spus că prințesa Diana nu poate fi înlocuită cu nimeni.

Regele Charles și Camilla, o nuntă atipică

Nunta lui Charles și Camilla a fost atipică. Aceasta a avut loc pe 9 aprilie în cadrul unei ceremonii civile (foto) la Windsor Guildhall, la care nu au participat părinții lui Charles, regretata regină Elisabeta și prințul Phillip. Ei au participat la doar la serviciul de rugăciune și dedicație al Bisericii Anglicane de la Capela St George și au organizat apoi o recepție pentru cuplu la Castelul Windsor.

Charles a fost primul membru al familiei regale britanice din Anglia care s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii civile. Întrucât amândoi divorțaseră anterior, s-a ales o astfel de ceremonie pentru a evita eventualele controverse cauzate de faptul că viitorul guvernator suprem al Bisericii Anglicane se căsătorește cu o divorțată în cadrul unei ceremonii religioase. Charles a fost căsătorit cu prințesa Diana între 1981 și 1996, iar Camilla a fost căsătorită cu Andrew Parker Bowles între 1973 și 1995.

Au fost nevoiți să amâne nunta

Nunta regală a trebuit să fie amânată cu o zi din cauza decesului Papei Ioan Paul al II-lea. Atunci s-a anunțat că nunta - care inițial urma să aibă loc pe 8 aprilie - va fi amânată cu 24 de ore, pentru ca Charles să o poată reprezenta pe mama sa la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea din Vatican. Nunta a fost programată inițial să aibă loc la Castelul Windsor, dar locul de desfășurare a fost schimbat cu câteva săptămâni înainte de nuntă, fiind schimbat la Windsor Guildhall.

Ne puteți urmări și pe Google News
camilla si charles

Sursa foto Facebook

Cum a fost îmbrăcata regina Camilla

Camilla nu a purtat o tiară la nuntă, spre deosebire de majoritatea mireselor regale din istorie. În mod tradițional, regretata regină împrumuta mireselor o tiară din colecția sa personală pentru nunta lor. Camilla a ales o pălărie de paie crem cu boruri largi pentru ceremonia civilă, urmată de o pălărie cu pene pentru serviciul religios. Pălăria de paie a fost acoperită cu dantelă franțuzească de fildeș și pene de fildeș, iar pălăria, precum și brațul spectaculos de pene aurii din părul ei au fost create de Philip Treacy, potrivit express.co.uk.