“Există spaţiu suficient pentru a aplica această măsură şi pentru anul 2014”, a spus ministrul Finanţelor în plenul Camerei Deputaţilor, citată de Mediafax.

Deputaţii au dezbătut, pe articole, solicitarea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator, după ce aceasta a fost respinsă de Senat.

“Am avut un parcurs lung şi greoi cu această lege, am întâmpinat şi piedici, şi critici, dar ştiu că am avut şi multă susţinere şi suport pentru o lege al cărei scop este să ajute întreprinzătorii, angajatorii, cât şi angajaţii”, a mai spus Petrescu.

Reprezentanţii PSD, PNL, PDL şi grupul minorităţilor naţionale au precizat că vor susţine legea privind reducerea CAS.

Cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator a fost respinsă atât de Senat, cât şi de Comisia de buget a Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor este for decizional, votul final fiind marţi la prânz. Preşedintele nu poate cere decât o singură dată reexamniarea unei legi. Şeful statului a solicitat ca guvernul să precizeze clar impactul financiar şi modul în care va fi susţinută această măsură.

Te-ar putea interesa și: