RECUPERATORII se așteaptă la afaceri de 2,7 miliarde de euro în 2016

RECUPERATORII se așteaptă la afaceri de 2,7 miliarde de euro în 2016

Volumul pieței de management și recuperare de creanțe va urca în acest an cu minim 8% având în vedere evoluția generală a pieței și valoarea portofoliilor ce urmează să fie scoase la vânzare, potrivit estimărilor Top Factoring, una dintre principalele companii din sectorul recuperărilor de creanțe.

„Având în vedere evoluția din primul semestru, ne așteptăm ca piața să crească cu 200 milioane euro în 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro”, estimează Cătălin Neagu, Director General și fondator Top Factoring.

Top Factoring gestionează și recuperează creanțe pentru cele mai mari bănci de pe plan local, companii telecom sau furnizori de utilități. „În zece ani am gestionat un portofoliu de peste 5 milioane de creanțe și am reușit recuperarea a peste 170 de milioane de euro pentru clienții noștri”, a declarat Cătălin Neagu.

Cea mai mare parte a business-ului companiei provine din recuperarea de creanțe neîncasate pentru clienți din banking și domeniul telecom, unde valoarea medie a creanțelor ajunge la 1.400 euro și respectiv 190 euro. Anul acesta, pentru a participa la licitațiile de vânzare a unor portofolii de valoare ridicată, in calitate de asset manager, compania ar putea încheia acorduri strategice cu alte companii din piață.

Ne puteți urmări și pe Google News