Rectificarea bugetară nu-i miroase a bine. „Este o răzbunare față de popor!”

Rectificarea bugetară nu-i miroase a bine. „Este o răzbunare față de popor!”

Critici îndreptate către posibila rectificare de buget pregătită de Guvern.

Rectificarea bugetară pe care o pregătește guvernul condus de premierul Ludovic Orban este întâmpinată cu critici vehemente de membrii Opoziției. La rampă a ieșit Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD). Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, el afirmă că se poate vorbi despre o răzbunare îndreptată împotriva românilor.

„O rectificare a răzbunării faţă de popor! O rectificare bugetară care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale ţării, făcută în bătaie de joc şi în dispreţul realităţii! Tăierile de venituri, anunţate de Putere drept 'cele mai mari creşteri' nu doar că sunt contrare legilor în vigoare, dar ele sfidează realitatea dată de explozia preţurilor şi de scăderea nivelului de trai”, a scris Marcel Ciolacu. Liderul PSD a mai transmis:

„O rectificare bugetară prin care Puterea şi-a asigurat continuarea unui terorism politic prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale şi dovada clară a bătăii de joc faţă de viitorul României. Bani doar de rapt şi de racolat! Nu investiţii, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia naţională pusă pe butuci de măsuri aberante.”

Ne puteți urmări și pe Google News

De aemenea, politicianul din Opoziție a mai remarca că beneficiarele rectificării sunt serviciile secrete. „S-a vizat doar asigurarea luxului prezidenţial, prin care s-au premiat serviciile şi s-au penalizat instituţiile care şi-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei. O rectificare pe care, vă asigur, o vom corecta în Parlament!”, a mai spus Ciolacu în msajul de pe Facebook.

Legat de deficitul bugetar al României, Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, afirma ieri: „Avem o scădere a veniturilor în buget faţă de estimat de aproape 31 miliarde lei, asta înseamnă 3 puncte procentuale. Deci din cele 5 puncte procentuale care se adaugă la dificit faţă de estimarea iniţială 3 puncte vin din faptul că economia trece prin perioadă dificilă, de criză.

Cheltuielile suplimentare la buget, legate direct de criză, sunt în jur de 2 puncte procentuale. Fără această criză am fi rămas la o estimare de 3,7% din PIB și cred că am fi putut face mai bine”.