Ce recomandă medicii: cardiacii şi persoanele cu afecţiuni pulmonare să rămână în case până la prânz
- Adam Popescu
- 18 decembrie 2010, 12:10
Numai în Capitală, la Serviciul de Ambulanţă s-au înregistrat zeci de cazuri de persoane căzute în stradă şi de lipotimii.
Aproximativ 1.000 de solicitări au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei, potrivit doctorului Alis Grasu, managerul ambulanţei. Medicul a precizat că din cele 972 de solicitări 561 au fost urgenţe, iar dintre acestea 31 au fost pentru persoane căzute în stradă, 28 pentru suspiciune de fracturi, 31 de persoane cu traumatisme toracice abdominale, de bazin şi 73 de lipotimii.
Agenţii economici, somaţi să cureţe trotuarele
Primăria Capitalei a înaintat somaţii pentru 47 de agenţi economici care nu au îndepărtat zăpada de pe trotuarele din dreptul spaţiilor comerciale deţinute de aceştia, s-a arătat la comandamentul de iarnă ţinut vineri noaptea la sediul municipalităţii. Pe de altă parte, Direcţia de Inspecţie şi Control General din Primăria Municipiului Bucureşti a constatat că vineri, în urma ninsorii, în sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6 utilajele de deszăpezire au acţionat pe principalele artere de circulaţie, iar traficul rutier s-a desfăşurat în condiţii satisfăcătoare. Cardiacii să aibă fulare la ei
Potrivit medicilor, în această perioadă cu temperaturi ridicate oamenii trebuie să se protejeze de frig, să poarte căciuli, mănuşi, fulare, încălţăminte comodă care să nu alunece.
Cardiacilor şi persoanelor cu afecţiuni pulmonare medicul le recomandă să rămână în case până spre prânz şi să poarte îmbrăcăminte adecvată, să nu le lipsească fularul cu care să se acopere la nas şi gură şi, foarte important, să îşi ia medicaţia.