Evenimentul Zilei > Actualitate > „Rechinii Albi” s-au întors acasă. Misiune îndeplinită în Afganistan
„Rechinii Albi” s-au întors acasă. Misiune îndeplinită în Afganistan

„Rechinii Albi” s-au întors acasă. Misiune îndeplinită în Afganistan

Militarii Batalionului 341 “Rechinii Albi” din Topraisar s-au întors, astăzi, acasă, după o misiune de șase luni în Afganistan. Primirea celor 70 de militari a avut loc pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. In luna septembrie, patru "Rechini Albi" au fost răniți în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar.

Ceremonia de primire a comandantului Batalionului 341 Infanterie Protecţia Forţei ,,Rechinii Albi” din Topraisar, a Drapelului de Luptă al unităţii şi a ultimului detaşament de militari, a avut loc astăzi dimineață pe aeroportul international ,,Mihail Kogalniceanu” din Constanţa. “Odată cu repatrierea acestor 70 de militari, comandantul batalionului, locotenent colonel Liviu Necula poate raporta misiune îndeplinită.

La ceremonia de primire au participat locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general de brigadă Adrian Soci și comandantul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, colonel Dorin Toma.După darea onorului, primirea raportului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a formaţiei, în alocuţiunea rostită, general de brigadă Adrian Soci a urat un călduros bun venit militarilor batalionului, le-a mulţumit şi i-a felicitat pentru prestaţia deosebită şi pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunea.

Batalionul de Infanterie Protec’ia Forței a participat cu efective de militari, în perioada august 2016- martie 2017, la misiunea Resolute Support, în provincia Kandahar, Afganistan. Misiunea batalionului a constat în asigurarea securităţii Bazei Militare Kandahar şi a personalului forţelor coaliţiei dislocate pe acesta, asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.