Totul la GRĂMADĂ! La recensământul din Marea Britanie NU va mai fi OBLIGATORIE căsuţa: FEMININ-MASCULIN

Totul la GRĂMADĂ! La recensământul din Marea Britanie NU va mai fi OBLIGATORIE căsuţa: FEMININ-MASCULIN

Pentru a nu deranja persoanele transgender (travestiti, transsexuali, persoane intersexuale - hermafrodite -, barbatii efeminati, femeile cu aspect masculin), nu va mai fi obligatorie ca altă dată, căsuţa pentru bărbat sau femeie. Dar, nemulţumirile au apărut deja în rândul feministelor care se întreabă dacă nu cumva nu mai avem dreptul de-a exista.

Niciun sex, să fim înţeleşi, doar suntem englezi, ce naiba! În sensul că la viitorul recensământ naţional, nu va fi obligatoriu să barezi căsuţa ''masculin'' sau ''feminin'', iar aceasta pentru a nu deranja sensibilitatea persoanelor transgender sau pe cine se identifică în acest fel. Într-un recent raport, Oficiul pentru Statistici Naţionale a susţinut că cererea de a indica sexul era ''irelevantă, inacceptabilă sau în orice caz greşită, mai ales faţă de participanţii transex''. Deci, întrebarea ''nu trebuie să fie obligatorie, în beneficul persoanelor intersexuale sau binare , care nu sunt în stare să aleagă între bărbat sau femeie''.

Feministele se revoltă şi pe bună dreptate

Dar propunerea a suscitat protestul feministelor, care au considerat o tentativă de eliminare a prezenţei feminine. Scriitoarea Germaine Greer a argumentat: ''Sunt obosită şi scârbită de toate acestea. Continuăm să susţinem că femeile au câştigat tot ceea ce era de câştigat. Dar după cât se pare, nu au câştigat nici măcar dreptul de a exista''. Iar activista Stephanie Davies-Arai, a adăugat: ''Sexul biologic al femeilor este pur şi simplu şters şi asta mă înspăimântă. Odată ce încetezi să aduni informaţii, să nu fii la curent cu ultimele bazaconii, totul se denaturează în ceea ce priveşte femeile''. În fapt, cu noul sistem nu va fi posibil să se ţtie câte femei şi câţi bărbaţi trăiesc în Marea Britanie. Şi aşa, deja întrebarea privind apartenenţa religioasă este facultativă, iar în ultimul recensământ 4 milioane de persoane nu au răspuns. În timp ce dacă refuzi total să completezi chestionarul sau să dai informaţii false este considerat o infracţiune...democraţie tipic britanică, sau vest-europeană, titrează presa britanică.

Ne puteți urmări și pe Google News