Evenimentul Zilei > Sport > Rebelul care murdărește „Sportul Alb” a recidivat. Consilierea psihologică n-a avut efect
Rebelul care murdărește „Sportul Alb” a recidivat. Consilierea psihologică n-a avut efect

Rebelul care murdărește „Sportul Alb” a recidivat. Consilierea psihologică n-a avut efect

Nick Kyrgios (24 de ani, 23 ATP) continuă să se remarce din cauza comportamentului golănesc pe care îl are în arenele de tenis. Australianul are mai multe ieșiri în decor decât performanțe.

În schimb, ține un serial interminabil cu episoade ce par a fi desprinse din emisiunile de can-can. O declarație memorabilă a lui Kyrgios îi vizează pe Roger Federer, Rafa Nadal și Novak Djokovici. „Nu știu cât respect le acordă ceilalți, dar eu n-am de gând să respect pe cineva doar pentru că pot trimite o minge peste fileu. Nu este suficient pentru mine pentru a-i respecta. De ce să fac asta? Au deja un avantaj deoarece sunt programați mereu pe cele mai bune arene, în cele mai bune condiții, și nu știu de ce i-aș mai respecta și eu.”

De o mare doză de antipatie din partea australianului „se bucură” Novak Djokovici, jucător acuzat de Kyrgios că este ipocrit. „Djokovic mă scoate din sărite şi nu o spun într-un sens bun. Spune mereu ceea ce crede el că trebuie să spună, nu ceea ce crede. Dar acea manieră de a sărbători mă ucide”.

În 2015, sportivul de la Antipozi a jucat la Rogers Cup cu Stan Wawrinka. La scorul de 6-3, 4-0 pentru australian, Kyrgios i-a transmis adversarului: „Știi ceva? Kokkinakis (tenisman australian coechipier cu Kyrgios în Cupa Davis) i-a tras-o prietenei tale. Îmi pare rău să te anunț, amice”. Elvețianul n-a înghițit afrontul și a decis să se retragă din meci.

Tot în 2015, la Australian Open, în timpul meciului cu Andreas Seppi, a țipat la trei spectatori care voiau să părăsească arena: „Băi, unde vă duceți? Stați jos”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: