Interviu Elan Schwarz

 

 

În prima parte.

 

Luat marți de Sorina Matei, pe teritoriul Israelului. Mandat internațional de arestare.

Au părut multe întrebări în ultimi șase ani care nu au primit un răspuns.

 

„Un om nevinovat nu are de ce să se agite. Acuzațiile trebuie rezolvat în sală. Din păcate, eu i-am lăsat pe cei de la DNA să controleze procesul. O minciună repetată devine un adevăr. Prin dezvăluiri și știri pe surse, am ajuns un fel de Al Capone de România.

 

Știind că nu am niciun fel de vină, am crezut că trebuie să stau în banca mea, neavând niciun motiv să ajung în fața judecătorul. Am făcut o greșeală și vreau să dau curs acestui demers prin interviu.”

 

„Mogul eu nu am fost niciodată, nu mă identific. Eu, la un moment dat, am luat Realitatea TV și m-am trezit acuzat: că nu am achiziționat stația, banculare frauduloasă. Copiii lui Vântu  au declarat că au vândut. Erau două etape, a doua nu a fost finalizată. Am aranjat un sediu, am luat echipamente, am plătit datorii. Dacă nu era televiziunea mea, nu aș fi făcut investiții. Unii jurnaliști ar trebui acuzat la fel, dacă e să fie fraudă. Vă dau exemplul cu Stelian Tănase. A optat să îi plătesc într-un cont privat din Franța. După ce nu am mai avut televiziune, marele deontolog a scris un articol defăimător despre mine. Am probe. Există transferul. Au fost câteva zeci de mii de euro”.

 

„Am plătit mai multe datorii istorice. Nu erau ale mele personale, alții ar fi refuzat. Îmi asum vina că am plătit salariile la zi, am luat echipament. În ochii autorităților din România, sunt vinovat.”

 

„Nici cu Vântu, nici cu Ghiță nu am nicio problemă. Nicio reclamație, deși îl văd pe Sebi Ghiță cu mai multe declarații. M-am întâlnit cu el 2011 și și-a cerut scuze că va face declarații cu privire la persoana mea. ”Eu sunt captiv la SRI și DNA, pe foarte mulți bani, într-un joc”, mi-a zis. M-am întâlnit cu o casă de avocatură și mi-au spus că, pentru a scăpa de contractul de management, am declarat insolvență. Când a primit aprobare imediată pentru noua televiziune, Sebi Ghiță avea clar susținerea lui Coldea. Mi-a și spus.”

 

„La o cafea cu un prieten, m-am văzut și cu Dorin Cocoș. Mi-a zis că e foarte rău ce fac cu Realitatea, pentru că e sub protecția lui Coldea. Cocoș însuși a fost obligat de general să dea o sponsorizare către Realitatea. Mi-a spus să nu îl deranjez din poziție pe Sebi Ghiță. ulterior, a fost șantajat, ceva, de Coldea.”

 

„Ca să nu pierd majoritatea, nu știu ce trebuia făcut. probabil să îi pup inelul lui Coldea.”

 

„M-am văzut o singură dată cu Maior, m-a rugat să merg la Coldea. Nu m-am mai văzut cu Maior după, dar am discutat de multiple teme, inclusiv de Realitatea. O discuție legitimă, în 2012, în acre mi s-a spus că vrea ca postul să susțină SRI în probleme de interes național”.