Evenimentul Zilei > Social > Reacție acidă a unui procuror în celebrul caz de la Huși. Atac la adresa lui Hans Klemm: „Îl înțelegem, e american”
Reacție acidă a unui procuror în celebrul caz de la Huși. Atac la adresa lui Hans Klemm: „Îl înțelegem, e american”

Reacție acidă a unui procuror în celebrul caz de la Huși. Atac la adresa lui Hans Klemm: „Îl înțelegem, e american”

Întreg scandalul a pornit după ce cimitirul Evreiesc din Huşi a fost vandalizat. Peste 70 de monumente funerare au fost distruse. Procurorul Alice Diana Ruja a avut o reacție acidă față de ceea ce a declarat ambasadorul american, Hans Klemm.

Procurorul Alice Diana Ruja demontează acuzațiile elgate de actele antisemite care s-au petrecut la Huși, afirmații făcute de ambasadorul SUA, Hans Klemm.

„De câteva sãptãmâni, municipiul Huși este în centrul unui urias scandal national, provocat de devastarea unor morminte în cimitirul evreiesc. Au ajuns la Husi, pe rând, reprezentanti ai comunitãtii evreiesti, parlamentari din judetul Vaslui, conducerea localã si judeteanã, ambasadorul SUA sau vicepremierul Ana Birchall. Ultimii doi oficiali, unul de la Washington si celãlalt de la Bucuresti, au strigat la unison: „Sunt acte antisemite, îndreptate împotriva comunitãtii evreiesti!”.

Pe ambasadorul Klemm îl întelegem. Este american si trebuie sã spunã si el ceva legat de vizita sa la Husi, are propriile interese.

Dar tocmai Birchall sã vorbeascã despre un atac antisemit, câtã vreme nu existã nicio institutie a statului român care sã confirme oficial aceastã variantã? Si culmea, unde face Birchall aceste declaratii: tocmai la Husi, colegiul care a sustinut-o la maxim în timpul campaniei electorale… „Din probele administrate pânã în prezent, nu putem formula o astfel de concluzie, dar dacã domnul ambasador ori alti politicieni exprimã cu certitudine o astfel de opinie, ar trebui sã însemne cã au informatii sub acest aspect, caz în care i-as ruga sã ne punã la dispozitie informatiile”, spune, în exclusivitate pentru Vremea Nouã, procurorul Alice Diana Ruja, magistratul care se ocupã de acest caz complicat.

Vizita la Huși a ambasadorului SUA, Hans Klemm, a consemnat încã un fapt incredibil. „Asemenea acte de vandalism, de antisemitism nu caracterizeazã România, nu caracterizeazã Vasluiul, nu caracterizeazã Husul”, a spus deputatul PSD de Vaslui, vicepremierul Ana Birchall.

„Nu existã asa ceva la Husi. Nu îmi faceti mie orasul de rusine, nu puneti etichetã pe orasul acesta, care e un oras linistit si civilizat. Aici trãiesc în pace si români, si evrei, si orice altã etnie, fãrã probleme. Dacã cineva a fãcut stricãciuni, va fi prins si va plãti. Dar husenii nu sunt antisemiti, sã nu ne mai jucãm cu cuvintele”, a fost replica primarului Ciupilan.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: