Evenimentul Zilei > Justitie > REACȚIA ministrului Justiției după decizia CSM de detașare a lui Sima și Hăineală
REACȚIA ministrului Justiției după decizia CSM de detașare a lui Sima și Hăineală

REACȚIA ministrului Justiției după decizia CSM de detașare a lui Sima și Hăineală

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a reacționat după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a retras pe cei doi secretari de stat, Constantin Sima și Oana Schmidt Hăineală, la cererea procurorului general Augustin Lazăr, spunând că detașarea celor doi "nu are temei juridic", potrivit Agerpres.

"Fără îndoială nu, asta am şi spus în cadrul dezbaterilor, acolo, avem un regulament şi cred că CSM-ul este primul care trebuie să respecte acel regulament. Dacă în regulament se spune că revocarea se poate face numai la cererea ministerului, plus cel care a solicitat, respectiv cei doi magistraţi, fără îndoială această solicitare nu-şi are un temei juridic", a declarat Florin Iordache, după şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM. 

Secţia pentru procurori din cadrul CSM a decis, vineri, încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr. 

Secţia pentru procurori a luat în discuţie "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt – Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău".