Declaraţiile acestuia au fost făcute în contextul în care autorităţile din Arabia Saudită l-au executat sâmbătă pe liderul religios șiit saudit Nimr al-Nimr. Liderul suprem al Iranului a precizat că oamenii politici saudiţi vor avea de înfruntat răzbunarea divină, conform AFP.

“Sângele nedrept vărsat al acestui martir oprimat va produce fără îndoială efecte în curând și răzbunarea mâinii divine va cădea asupra politicienilor saudiți. Acest savant oprimat nu a încurajat oamenii să pună mâna pe arme și nici nu a complotat în secret, el doar a formulat deschis niște critici”, a spus Khamenei.

Arabia Saudită a executat sâmbătă 47 de persoane acuzate de terorism, între care a fost şi Nimr al-Nimr, iar Iranul a condamnat ferm această “greşeală politică”.

De altfel, sâmbătă seara, ambasada Arabiei Saudite de la Teheran și consulatul saudit din Machhad au fost atacate și incendiate de protestatari care au folosit cocteiluri Molotov, înainte de a fi evacuați de poliție.

Duminică dimineața, procurorul Teheranului, Abbas Jafari Dolatabadi, citat de agenția Isna, a anunțat arestarea a 40 de protestatari, iar “ancheta continuă pentru a-i identifica și pe ceilalți responsabili de acest incident”.

Arabia Saudită a acuzat Iranul că sprijină “fără rușine terorismul”, ceea ce subminează stabilitatea regională.

Departamentul de Stat al SUA a comentat situaţia, precizând că execuția de sâmbătă riscă “să exacerbeze tensiunile sectare în momentul când este urgent ca ele să fie reduse”.

DECAPITĂRI în PIAȚA PUBLICĂ. Arabia Saudită a început anul cu 47 DE EXECUȚII. Printre condamnații la MOARTE executați este un PROEMINENT LIDER MUSULMAN. Vărsarea de sânge a provocat INDIGNARE în toată lumea

Lumea în ZODIA TERORISMULUI. Noul an a început cu ameninţări și atentate pe tot globul. Minţile criminale şi REGIA TERORII