Războiul dintre Ucraina și Rusia, iminent. În conflict se implică și Germania cu Franța

Războiul dintre Ucraina și Rusia, iminent. În conflict se implică și Germania cu Franța

Situația dintre cele două țări, Ucraina și Rusia, devine din ce în ce mai complicată, iar un nou conflict de proporții pare de neevitat.

Germania şi Franţa au lansat, sâmbătă, un apel la „reţinere” şi „dezescaladare imediată” în conflictul dintre Ucraina și Rusia. Cele două țări, care joacă un rol de mediator au spus că sunt preocupate de numărul tot mai mare de încălcări ale acordului încetării focului.

Germania și Franța au anunțat că susțin suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Oficialii celor două ţări s-au arătat preocupați de numărul tot mai mare de încălcări ale încetării focului. În condițiile în care situaţia din estul Ucrainei s-a stabilizat din iulie 2020.

Germania și Franța încearcă să medieze conflictul

De la Berlin şi Paris se solicită ambelor părţi „să dea dovadă de reţinere şi să procedeze la o dezescaladare imediată”, subliniind că în acelaşi timp urmăresc „cu mare vigilenţă situaţia, în special mişcările forţelor ruse”. În ultimele zile, responsabili ucraineni şi americani şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la sosirea a mii de soldaţi şi echipamente ruseşti la frontiera ruso-ucraineană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a promis Kievului un sprijin neclintit în faţa „agresiunii venite din partea Rusiei”. Văzută ca sprijin militar al separatiştilor, în ciuda dezminţirilor Kremlinului.

Acuzații reciproce lansate și de Ucraina, și de Rusia

Armata rusă a anunţat, vineri, că efectuează manevre militare ce au ca scop simularea apărării împotriva unui atac cu drone într-o regiune din apropierea Ucrainei, conform Agerpres. După un armistiţiu cu o durată record în a doua jumătate a anului 2020 în estul Ucrainei, ciocnirile dintre cele două părți s-au înmulțit îmcepând din luna ianuarie, între separatişti şi forţele ucrainene. Fiecare țară s-a apărat și a aruncat vina pe rivali.  În trei luni, 20 de soldaţi ucraineni au fost ucişi, faţă de 50 câți și-au pierdut viața anul trecut.

Războiul din estul Ucrainei, care a luat făcut peste 13.000 de morţi, a început în anul 2014. După o revoluţie pro-occidentală la Kiev care a fost urmată de anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia.