Războiul din Ucraina, ziua 301. Mișcări de trupe, camioane şi vagoane încărcate cu tancuri. Rusia pune la cale un atac dinspre Belarus. Video

Războiul din Ucraina, ziua 301. Mișcări de trupe, camioane şi vagoane încărcate cu tancuri. Rusia pune la cale un atac dinspre Belarus. Video Sursa: Twitter

Războiul din Ucraina, ziua 231. Potrivit ziarului ucrainean metinvest, Rusia s-ar pregăti pentru un nou atac spre Kiev, dinspre Belarus. Marți, 20 decembrie, a început să mute echipamente și personal militar în partea de sud a Belarusului, mai aproape de granița cu Ucraina.

Războiul din Ucraina, ziua 301. Potrivit surselor ucrainene, forțele ruse au transportat tancuri, camioane din nordul și centrul țării şi desfășurați către sud. Sunt imagini video cîn are arată unul dintre convoaiele văzute în apropiere de Dragychyn, care se deplasează spre Ivanovo. Este vorba despre 6 vagoane acoperite, 2 vagoane pentru oameni, tancuri, Ural, cisterne și camioane de combustibil.

Mișcări de trupe, camioane şi vagoane încărcate cu tancuri

De asemenea, marţi, 20 decembrie, un tren cu echipamente militare ale Forțelor Armate Ruse desfășurate pe terenul de antrenament Obuz-Lesnovsky (districtul Baranovichi, regiunea Brest) a plecat din gara Polonka.

Pe platforme erau 23 de tancuri T-80, 8 cisterne de combustibil, 9 camioane (Ural și Kamaz), 2 vagoane de pasageri și 7 vagoane de marfă. Iar pe data de 19 decembrie, în gara Zaslonovo, regiunea Vitebsk, peste 20 de tancuri și aproximativ 16 tancuri Ural ale Forțelor Armate Ruse, care se aflau pe terenul de antrenament Lepelsky, au fost încărcate pe platforme.

Se presupune că destinaţia este Slutsk, în regiunea Minsk, care este, de asemenea, mult mai aproape de granița cu Ucraina. În dimineața zilei de 20 decembrie, un convoi format din 20 de vehicule de luptă de infanterie BMP-2, 3 cisterne de combustibil, 7 camioane Ural, un punct de control mobil de legătură (MLCP-K) bazat pe KAMAZ, 4 vagoane de pasageri și 3 vagoane de marfă ale Căilor Ferate Ruse a ajuns la Kalinkovichi (regiunea Gomel), dar este posibil să continue mai departe spre sud, potrivit surselor ucrainene.

Vladimir Putin a cerut FSB să intensifice supravegherea frontierelor

Vladimir Putin a ordonat luni Serviciului Federal de Securitate (FSB) să intensifice supravegherea rușilor şi a graniţelor ţării pentru a preveni riscurile din străinătate şi cele reprezentate de „trădătorii din interior”.

„Trebuie intensificată activitatea prin intermediul serviciilor de frontieră şi al Serviciului Federal de Securitate. Orice tentativă de a încălca frontiera trebuie zădărnicită rapid şi eficient, folosind orice forţe şi mijloace pe care le avem la dispoziţie, inclusiv unităţi de acţiune mobile şi forţe speciale”, a  spus liderul de la Kremlin.

Volodimir Zelenski s-a dus pe front

Pe câmpul de luptă, atacurile repetate ale Rusiei asupra oraşului Bakhmut, care avea cândva 70.000 de locuitori în regiunea Donbas de est, au fost necruțătoare și catastrofale. Preşedintele Volodimir Zelenski s-a deplasat în oraşul Bahmut, aflat pe linia frontului, unde forţele ucrainene şi cele ruseşti duc de luni de zile o bătălie crâncenă. Vizita a fost neanunţată în prealabil, din motive de securitate, aşa cum au fost şi celelalte vizite făcute de preşedintele ucrainean până acum pe linia frontului.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu trupele şi le-a înmânat premii soldaţilor.s-a dus în oraşul Bahmut, aflat pe linia frontului, unde forţele ucrainene şi cele ruseşti duc de luni de zile o bătălie crâncenă. Vizita a fost neanunţată în prealabil, din motive de securitate, aşa cum au fost şi celelalte vizite făcute de preşedintele ucrainean până acum pe linia frontului. Zelenski s-a întâlnit cu trupele şi le-a înmânat premii soldaţilor, informează nytimes.com.

Rusia va continua să antreneze piloți ai forțelor aeriene din Belarus

Rusia va continua să antreneze piloți ai forțelor aeriene din Belarus pe avioane cu reacție modificate pentru a transporta „încărcături de luptă speciale”, a declarat Vladimir Putin.

El a făcut afirmația într-o conferință comună la Minsk cu omologul belarus Aleksandr Lukașenko: „Cred că ar fi posibil să se continue cu implementarea propunerii făcute de președintele belarus, de a pregăti echipaje pe avioanele de luptă deja reechipate pentru a putea folosi muniție cu focos special. SUA, de exemplu, au luat de zeci de ani măsuri similare cu aliații lor din NATO.

Trebuie să vă spun că am pregătit aeronavele. S-a dovedit că avem astfel de avioane încă din perioada sovietică. Le-am testat în Federația Rusă. Acum, lucrăm cu rușii pentru a pregăti echipaje capabile să piloteze aceste aeronave care transportă muniție specială. Am pregătit de luptă complexul (de rachete) S-400 pe care l-ați transferat în Belarus, precum și sistemul Iskander, pe care ni l-ați dat după ce ni l-ați promis acum o jumătate de an”, a concluzionat Putin, potrivit CNN.