Evenimentul Zilei > Justitie > Războiul ANTi-Kovesi în DNA ajunge la alt NIVEL! Tulus, chemat la Ambasada SUA
Războiul ANTi-Kovesi în DNA ajunge la alt NIVEL! Tulus, chemat la Ambasada SUA

Războiul ANTi-Kovesi în DNA ajunge la alt NIVEL! Tulus, chemat la Ambasada SUA

Atmosfera în DNA începe să atingă cote maxime! Luju.ro scrie că Laura Codruța Kovesi își supune colegii la testul poligraf pentru a afla cine a dat întregistrările, acțiune care stârnește reacții de nemunțumire în interior.

Mai mult, magistrații sunt revoltați și amenință că vor face publice „abuzurile” șefei DNA. Surse din interior, citate de Antena 3, susțin că înregistrările ar fi ajuns în presă prin intermediul adjunctului DNA Marius Iacob și șeful Secției I DNA, Gheorghe Popovici.

În același timp,  fostul şef al Secţiei a II-a DNA, procurorul Doru Tulus, ar fi fost invitat la Ambasada SUA de Ziua Americii, mai scrie Luju.ro. 

Ce spune Kovesi în înregistrări?

România TV a prezentat o înregistrare explozivă cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în care aceasta îi spune unui procuror să ajungă mai repede la „domnul premier”. 

Înregistrarea difuzată sugerează că Laura Codruța Kovesi intervine în dosare și face poliție politică, că ar fi o răzbunare pe premierul Grindeanu după ce Ministerul Justiției i-a trimis un control.

În înregistrarea prezentată, Kovesi discută cu procurorul Uncheșelu:

„Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea.  Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o… /nu se ințelege/ DNA-u aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem.

Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă, să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijoreză, că la aştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anul trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: