RĂZBOIUL pe LEGILE JUSTIȚIEI, fără sfârșit... Șerban Nicolae, lecții de drept pentru Iohannis

RĂZBOIUL pe LEGILE JUSTIȚIEI, fără sfârșit... Șerban Nicolae, lecții de drept pentru Iohannis

Legile Justiției și modificarea acestora au transformat scena politică, dar și pe cea a justiției și nu numai, într-un adevărat război al declarațiilor. Războiul declanșat pe legile justiției între președintele Klaus Iohannis și cei din PSD își consumă un nou episod. Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, unul dintre cei care au lucrat la proiectul de legi pe justiție depus la Camera Deputaților, îi dă replica președintelui Klaus Iohannis, în special pe chestiunea abuzului în serviciu.

Replica liderului senatorilor PSD este parte a unui interviu acordat site-ului stiripesurse.ro, interviu care va fi publicat în integralitate, sâmbătă.

Legile Justiției, MĂRUL DISCORDIEI dintre Toader și Iohannis. Astăzi, REPLICA lui Tudorel pentru Klaus: „Dacă a pierdut încrederea, înseamnă că a avut-o”

„Și domnia sa, (n.r,-Klaus Iohannis, președintele României) din păcate a intrat în acest joc și declarațiile de ieri continuă să meargă pe aceeași linie. Îmi pare rău că președintele a hotărât să coboare foarte mult nivelul discursului. Eu unul nu i-aș da niciodată sugestia să se transforme într-un comediant de tip stand-up comedy, nu există în limbajul prezidențial termeni ca ”țopăială” sau formule din acestea cât mai bombastice, care pot merge la Pușcalău, dar în niciun caz la președintele României”, a declarat Șerban Nicolae.

 

„R. Din partea cui există miză politică?

 

Ș.N. Din partea celor care sunt împotriva guvernării PSD și care au încercat cu orice preț să întârzie aplicarea programului de guvernare.

R. Vă referiți la președintele Klaus Iohannis?

Ș.N. Și domnia sa, din păcate a intrat în acest joc și declarațiile de ieri continuă să meargă pe aceeași linie. Îmi pare rău că președintele a hotărât să coboare foarte mult nivelul discursului. Eu unul nu i-aș da niciodată sugestia să se transforme într-un comediant de tip stand-up comedy, nu există în limbajul prezidențial termeni ca ”țopăială” sau formule din acestea cât mai bombastice, care pot merge la Pușcalău, dar în niciun caz la președintele României. De aceea, faptul că s-a încercat întârzierea instalării Guvernului, s-a încercat întârzierea adoptării bugetului pe acest an, s-au lansat o serie întreagă de declarații contradictorii, care să conteste anumite măsuri ale Guvernului, care, după ce au fost puse în aplicare au înlăturat orice fel de critici ulterior. Pare că totul face parte din acest plan de a întârzia aplicarea anumitor măsuri din programul de guvernare, de a bloca PSD”, a declarat acesta.

„PSD duce mai departe politica PCR. Românii, insultaţi” ATAC DUR, ÎN DIRECT, LA TV! Istorie pătată

Șerban Nicolae despre abuzul în serviciu

”Din punctual meu de vedere, abuzul în serviciu ar trebui înțeles ca fiind un abuz de funcție publică, un abuz de autoritate și acel prag valoric de care vorbește și Curtea Constituțională, și Comisia de la Veneția trebuie interpretat într-un sens nuanțat. Asta este opinia mea, nu sunt un fanatic al propriei opinii sau un nebun care respinge orice fel de consultate sau dialog pe această temă, dar cu oameni care au habar.

Șerban Nicolae, lovitură DURĂ la adresa Justiției: „Este privatizată și scade credibilitatea”

Așa cum văd eu lucrurile, abuzul în serviciu ar trebui să fie definit ca fapta făcută cu știință, deci cu intenție și care a îndeplinit defectuos sau nu a îndeplinit o atribuție de serviciu și a provocat fie vătămarea unui drept sau a unei personae, fie o pertubare gravă a activității unei autorități publice. Pragul valoric ar trebui să fie acela al gravității faptei, cred că trbuie să rezulte din asta că este vorba despre un funcționar public sau de către un demnitar, să rezulte că s-a produs fie o vătămare gravă a acvitității unei autorități publice, fie a produs o vătămare a unui interes legitim, din cele consecrate de Constituție, pentru că din punctul meu de vedere vătămarea drepturilor consecrate de Constituție este suficient de gravă, orice vătămare, că îi încalci unui om dreptul de a alege sau de a fi ales, că îi încalci unui om dreptul de a obține o despăgubire din partea statului pentru drepturi patrimoniale, că îi încalci unui om dreptul la opinie, libertatea întrunirilor, toate acestea sunt, pentru mine, sufficient de grave pentru încadrarea la abuz a acestui tip de funcție publică, de abuz de funcție, de abuz de putere”, a mai precizat Șerban Nicolae. 

 

Mai multe informații pe site-ul stiripesurse.ro!