La nici două săptămâni după ce a preluat atribuțiile lui Bușoi, Nazare a anunțat că renunță. Într-un document trimis lui Ludovic Orban, acesta anunță că renunță la funcția de șef de campanie și la cea de coordonator al Departamentului de comunicare.

„În condițiile date, indiferent cât aș fi de bine intenționat, nu am cum să scot rezultate spectaculoase și că atare prefer să ocupe aceste poziții oameni agreați de conducerea centrală”, susține Nazare. Potrivit unor surse, el a fost nemulțumit de faptul că Rareș Bogdan s-a năpustit asupra organizației și i-a acuzat că nu se implică în campanie.

Deoarece el a reaprins conflictul, Rareș Bogdan a încercat să facă pace și să pună reacția lui Nazare în registrul animozităților care există în orice partid. „Nu pleacă nimeni. E o chestiune care se întâmplă în orice partid. (…) Nu e absolut nimic grav prin faptul că în mijlocul celei mai mari filiale liberale se întâmplă şi astfel de chestiuni. În marea lor majoritate cei din Bucureşti s-au mobilizat foarte bine. (…) Partidul va intra în ‚tranşee’, va intra în luptă şi nu am nici cel mai mic dubiu că şi Alexandru Nazare va intra în această bătălie”, a declarat Rareș Bogdan la postul de televiziune care l-a consacrat. Cu toate bunele intenții ale numărului unu pe lista PNL la europarlamentare, pacea de la București pare imposibilă. Sursele EVZ spun că liberalii din capitală știu că nu pot obține rezultate bune și se ceartă și între ei și cu cei de la centru.