Evenimentul Zilei > Politica > Război pe tema vârstei de pensionare a românilor. Acuzații la adresa PNL
Război pe tema vârstei de pensionare a românilor. Acuzații la adresa PNL

Război pe tema vârstei de pensionare a românilor. Acuzații la adresa PNL

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a acuzat actualul Executiv că intenționează să crească vârsta de pensionare.

Critici dure la adresa Guvernului Orban. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a acuzat actualul Executiv că intenționează să crească vârsta de pensionare, potrivit antena3.ro.

„Aici aș vrea să vă spun că, la vremea respectivă, mi s-a solicitat ca vârsta de pensionare să crească la 68, 70 de ani ca să meargă pe media UE. M-am opus categoric. Am spus că nu putem să facem acest lucru atât timp cât speranța de viață este cu 8 ani sub media Uniunii Europene”, a declarat Olguța Vasilescu la România TV.

Lia Olguța Vasilescu acuză PNL că dorește eliminarea actualei Legi a pensiilor, motivând eliminarea unor inechități în sistem.

„Ceea ce se încearcă la ora actuală de către cei de la PNL este ca noua Lege a pensiilor să fie eliminată, pe motiv chipurile că nu ar elimina aceste inechități din sistem, în condițiile în care ele se elimină. De fapt ei vor să facă două modificări și anume cele cerute și acum câțiva ani de UE, creșterea vârstei de pensionare și, de asemenea, un procent mai mic din PIB pentru cheltuiala cu pensiile”, a mai declarat Lia Olguța într-o intervenție telefonică la același post de televiziune.