Război la nivel mondial între marii producători de vaccinuri. AstraZeneca, un pericol?

Război la nivel mondial între marii producători de vaccinuri. AstraZeneca, un pericol?

Potrivit La Stampa, mass-media precum Bloomberg, Wall Street Journal, New York Times, au început un bombardament mediatic împotriva AstraZeneca, atac suportat şi de oamenii de ştiinţă americani, care au îmbrăţişat cauza firmelor de casă.

Universitatea Oxford, printre altele, a declarat că rezultatele fazei a treia vor fi publicate în revista Lancet în săptămânile următoare şi ar putea să suscite americanilor întrebări în ceea ce priveşte dubiile asupra „greşelilor ” de practică.

În Statele Unite nici măcar pentru vaccinurile Covid n-a fost vreo derogare de la regulile care impun posibilitatea pentru medicamente de a intra în legalitate abia după ce au trecut de o fază clinică pe teritoriul naţional.

După cum aminteşte şi La Stampa, mass-media precum Bloomberg, Wall Street Journal, New York Times, au început un bombardament mediatic împotriva AstraZeneca, atac suportat şi de oamenii de ştiinţă americani, care au îmbrăţişat cauza firmelor de casă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar şi la vârfurile operaţiunii americane Warp Speed, au lăsat să se înţeleagă că vaccinul AstraZeneca necesită noi experimentări.

Aceasta ar putea încetini intrarea în vigoare la scară globală a unui vaccin care, din diferite puncte de vedere, sperie producătorii de concurenţii lor occidentali. Costând ceva mai puţin de 3 euro, doza de vaccin AstraZeneca e de la 3 la 5 ori mai economic ca acelea ale Pfizer şi Moderna dar şi păstrarea la o temperatură mai mică decât costisitoarele probleme frigorifice al vaccinurilor americane.