Război în Ucraina, ziua 825. Volodimir Zelenski primește un miliard de euro din Spania

Război în Ucraina, ziua 825. Volodimir Zelenski primește un miliard de euro din Spania Jens Stoltenberg și Volodmir Zelenski. Sursa foto: Facebook

În ultimele 24 de ore ale războiului din Ucraina, regiunea Donețk a fost bombardată intens de trupele Kremlinului. Armata rusă a folosit bombe aeriene, sisteme de rachete multiple, artilerie și drone. Volodimir Zelenski lansează un nou apel liderilor occidentali.

Război în Ucraina, ziua 825. Evenimentele cheie

Numărul victimelor din Ucraina decedate doar la hipermarketul bombardat din Harkov a crescut la 17, printre care și o fată de numai 12 ani. Este posibil ca numărul persoanelor decedate să crească pe măsură ce operațiunile de salvare continuă. Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un nou apel liderilor occidentali pentru a pune presiune pe Rusia să se așeze la masa negocierilor de pace.

Aflat într-o vizită de lucru în Spania, președintele ucrainean a declarat că este dispus să negocieze direct cu Moscova, doar când trupele ruse vor părăsi teritoriul ucrainean, inclusiv Crimeea, anexată de Vladimir Putin în 2014.

În tot acest timp Rusia înregistrează proiecte semnificative pe tron. Motiv pentru care Volodimir Zelenski a publicat un mesaj video în contextul summitului din Elveția care ar urma să înceapă pe 15 iunie. 90 de state au confirmat prezența.

Ne puteți urmări și pe Google News
Olaf Scholz și Zelenski

Olaf Scholz și Zelenski. Sursa foto: Facebook

Volodimir Zelenski, un nou apel adresat liderilor occidentali

„Vă rog, arătați-vă leadership-ul în avansarea păcii, pacea reală și nu doar o pauză”, a declarat Volodimir Zelenski cu trmitere la președintele american Joe Biden și liderul chinez comunist Xi Jinping. Joe Biden nu și-a confirmat încă participarea și nu se știe dacă va participa și China. Negocierile sunt în curs de desfășurare. cu privire la participarea Beijingului.

Premierul italian Giorgia Meloni și-a exprimat opoziția față de afirmațiile Secretarului General NATO, potrivit cărora Aliații ar trebui să reconsidere interdicția aplicată Ucrainei de a folosi armele trimise de statele occidentale pentru a ataca ținte aflate pe teritoriul rusec.

„Nu știu de ce Stoltenberg a spus așa ceva, cred că trebuie să fim foarte atenți”, a declarat Meloni la televiziunea italiană, adăugând în același timp că „sunt de acord că NATO trebuie să rămână fermă, să nu dea semnalul că cedează”.

Război în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 825. Sursa foto: X (Twitter)

Situația în Ucraina devine critică. 50% din suprfața agricolă este inutilizabilă

În timp ce liderii occidentali se contrazic, situația în Ucraina devine critică. Aproximativ 30% din potențialul agricol ucrainean a fost distrus din cauza războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, iar 20% din terenurile agricole se află sub ocupație temporară, potrivit datelor furnizate de Viktor Kantsurak, secretar de stat în cadrul Ministerului Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina.

Procurorii ucraineni au declarat că bombardamentele rusești de duminică au ucis trei persoane în trei orașe diferite din regiunea Donețk, un alt punct central al atacului militar rusesc. Procurorii din regiunea Donețk, pe care Rusia a anexat-o, deși nu controlează întregul său teritoriu, au declarat că au murit civili în Siversk, în nordul regiunii, și mai la sud, în Krasnohorivka și Chasiv Yar.

De la începutul războiului din Ucraina , 548 de copii ucraineni au fost uciși și 1.351 au fost răniți, potrivit Biroului Procurorului General de la Kiev.